Aleksandar Vučić: Ja sam meta snajpera jer neću da plaćam reket

Dok vi uperite svaki snajper u mene, ja ću da se trudim da uperim vrh olovke u neki deo Srbije gde ćemo da gradimo nove fabrike i nove pruge, poručio Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom naslovne strane nedeljnika NIN, da je saglasan sa tom fotografijom i da se oseća vrlo dobro zbog toga jer su sve optužbe koje stižu na njegov račun zapravo samo prepisani tekstovi iz magazina „Tabloid”, Milovana Brkića.

„Svi tekstovi i kompletno delovanje političkih protivnika, to je sve prepisivanje Milovana Brkića. Kada bih vam rekao o kakvom probisvetu je reč, o kakvom reketašu… A ja sam meta tog snajpera samo jer neću da plaćam reket”, rekao je Vučić novinarima u Kragujevcu gde je prisustvovao otvaranju kineske fabrike, prenosi Beta.

On je rekao da su svi tekstovi koji se objavljuju o namenskoj industriji već objavljivani „u tom mafijaškom glasilu” i da su neki preuzeli „politiku mulja” kao svoju zvaničnu politiku.

Loading...

„Ali ja ću se uvek boriti za pravo svakoga da objavi šta želi. Neka samo bude uvek protiv mene, snajpere uperite protiv mene, nemojte protiv drugih. Nemam nikakav problem. Dok vi uperite svaki snajper u mene, ja ću da se trudim da uperim vrh olovke u neki deo Srbije gde ćemo da gradimo nove fabrike i nove pruge”, rekao je on.

„Saglasan sam sa naslovnom stranom NIN-a u svakom smislu. Reklamirali su odličan snajper, snajper je dobar, srpske proizvodnje, pogađa na kilometar. To pokazuje u kakvoj diktaturi živimo. U diktaturi u kojoj možete da upadate u RTS i radite šta god želite. A sećate se kako je u vreme demokratije stradao mučeni Ranko Panić samo zato što je hteo sa nama da prošeta Makedonskom ulicom”, rekao je on.

Komentarišući optužbe da su se on i zvanična srpska politika suviše približili Rusiji, Vučić je rekao da takve ali i potpuno suprotne optužbe dolaze svakodnevno, što je samo dokaz o snazi politike Srbije koja se zasniva na samostalnosti i nezavisnosti.

„Neće u moje ime donositi odluke niko ni u Vašingtonu ni u Briselu ni u Moskvi. Odluke o politici Srbije donose građani Srbije. Video sam sijaset tekstova kako treba zapretiti Vučiću i Srbiji. Vi pretite a mi ćemo da radimo i gradimo. Radićemo uvek i sa svima, ali ćemo uvek poštovati interese Srbije”, rekao je Vučić.

Privredni rast možda i četiri odsto, stopa nezaposlenosti 9,5 odsto

Privredni rast Srbije biće ove godine možda i četiri odsto, zbog velikog oporavka industrijske proizvodnje, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Istakao je da bi to bilo drastično više nego što su predviđali za ovu godinu MMF i Svetska banka.

„To bi nam donelo novu snagu i još veći zamajac i za uvećanje plata i penzija u kratkom vremenskom periodu, ali, da sačekamo tih nekoliko nedelja i da to vidimo”, naveo je Vučić.

On je dodao i da je stopa nezaposlenosti u Srbiji prvi put otkako se meri pala ispod 10 odsto i iznosi 9,5 odsto. Poručio je da je cilj da nivo nezaposlenosti bude na nivou EU, između šest i sedam odsto i da ćemo tada moći da kažemo da smo potpuno zadovoljni.

Podeli
Updated: 3 децембра, 2019 — 10:05 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.