Alijev: Srbija se razvija zahvaljujući Vučićevoj vizionarskoj politici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon razgovora sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, da dve zemlje osim energetike imaju i brojne druge oblasti u kojima mogu da unaprede saradnju, poput vojne industrije, transfera tehnologije i zajedničke proizvodnje za treća tržišta.

Predsednik Alijev izjavio je da postoje mogućnosti za dalju saradnju Srbije i Azerbejdžana jer obe države vode nezavisnu politiku, blisko su povezane i oslanjaju se na svoje resurse.

„Postoje nove mogućnosti za našu buduću saradnju jer se Srbija i Azerbejdžan oslanjaju na svoje resurse, vode nezavisnu politiku, blisko su vezane i koordiniraju svoja zalaganja“, rekao je Alijev nakon sastanka sa Vučićem.

Vučić danas boravi u radnoj poseti Azerbejdžanu tokom koje se sastao sa ministrom odbrambene industrije Madatom Gulijevim, a posetiće i Centar „Hejdar Alijev“.

Alijev je dodao da se Srbija, zahvaljujući vizionarskoj politici Aleksandra Vučića, razvija u mnogim oblastima.

Dve zemlje su strateški partneri, rekao je Alijev i dodao da međusobno podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet zemalja.

„Želimo da se naši bilateralni odnosi brzo razvijaju, ne želimo da gubimo vreme, odluke koje smo doneli treba da budu sprovedene“, dodao je.

Podeli
Updated: децембар 22, 2022 — 10:24 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Braća po laganju. Vučić izjavio kako stanovnici Azerbedzijana možda ne primećuju promene na bolje a ovaj mu uzvratio istom merom. I mi, kao i stanovnici Azerbedzijana, ne primećujemo promene na bolje. Jedino što oni, uprkos gasu i nafti, nisu ekonomski tigar jer se a Alijev nije toga setio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *