AMBASADOR IZRAELA: Vučić je tražio da priznamo Kosovo

Ambasador Izraela je ukazao da je Aleksandar Vučić lično u ime Srbije, potpisao sporazum kojim se traži od Izraela da prizna nezavisnost Kosova i ne razume zašto Srbija nije demantovala ili poništila potpisivanje sporazuma, ako već ne želi njegovo sprovođenje?

Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan rekao je na TV Prva kako je ta zemlja priznala nezavisnost Kosova pod pritiskom Amerike.

“Nemojte pogrešno da me razumete, to je važna tema, ali je druga priča. Odluka Izraela da prizna nezavisnost Kosova je doneta pod američkim pritiskom, inače nemojmo zaboraviti da je to urađeno u okviru sporazuma Srbije i Kosova sa Amerikom, a ne sa nama. Ne pokušavam da se krijem iza toga, tu odluku je doneo Izrael posle mnogo godina kada nismo priznali Kosova. To je protiv naših interesa u Srbiji”, rekao je on.

Na pitanje da li bi Izrael revidirao odluku o Kosovu, amabasdor kaže da ne želi da napravi bilo kakav prostor za optimizam za publiku u Srbiji.

“Ja to u ovom trenutku ne vidim tu mogućnost. Sporazum je postignut, Izrael je prizano Kosovo, a Kosovo će premestiti ambasadu u Jerusalim. Ne vidim da će povući prznanje Kosova sve dok su obe strane to prihvatile u sporazumu”, kazao je on.

Na insistiranje novinara TV Prva Filipa Čukanovića da Srbija nije priznala nezavisnost Kosova nijednim sporazumom, te da je i sam bio u Vašingtonu kada je potpisan sporazum, ambasador kaže da nije video taj sporazum.

“Zašto bih ja to video taj dokument, to nije moj sporazum, Srbija je potpisala taj dokument. Nisam video nikakav demanti od Srbije i Amerike. Srbija nikada nije demantovala da je stavila potpis. Nisam video da je bilo ko u Srbiji rekao da nisu potpisali sporazum, dokument postoji koliko ja znam”, rekao je on.

Podsećamo nakon što je predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao da navodno nije znao šta potpisuje i da su mu zamenjeni dokumenti, on nije tražio od Skupštine da odbije ratifikaciju tog sporazuma što je mogao da uradi, dok se ne reši zabuna sa papirim, već je ostao pri svom potpisu

Podeli
Updated: мај 15, 2021 — 2:04 am

2 Comments

Add a Comment
  1. Vučić = veleizdajnik.
    Nije da nismo već znali.

  2. I Akademimja nauke i umetnostin Srbije (ANUS) – kao de je se to – „Ne tiče“? Popišat je onda!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *