Ana Brnabić: Plate će biti IZNAD 600 EVRA do kraja godine!

Srbija je zemlja koja je povećala i plate i penzije u januaru ove godine, a plate će ići naviše i u toku godine, i biće iznad 600 evra do kraja godine, rekla je premijerka Ana Brnabić. Navodi da se nastavljaju napadi na porodicu Aleksandra Vučića, a posebno njegovog starijeg sina i ističe da bezbednosne službe treba da „otvore četvoro očiju“.

„Na dobroj smo putanji da dostignemo 900 evra 2025. godine“, istakla je premijerka Ana Brnabić za TV Pink.

Ona je navela i da je industrijska proizvodnja u 2020. bila bolja nego u 2019. kao i da je registrovana zaposlenost skočila u odnosu na prethodnu godinu.

Premijerka dodaje da je uloženo osam milijardi evra u pomoć i podršku privredi i građanima.

Brnabićeva je ukazala i da je borba protiv koronavirusa izuzetno skupa. „Jedan dan bolničkog lečenja, lekovi, kiseonik, respiratori, zapošljavanja… Petnaest posto smo povećali plate medicinskim radnicima, a tu su i nagrade…“, rekla je Brnabićeva.

Premijerka je rekla da je za Srbe sa Kosova jako bitno da vide da je Srbija tu za svoje građane i da izlazi u susret i želi da im pomogne.

Ona je komentarišući pomoć koja stiže za Kosovo i Metohiju, rekla da je predsednik Srbije imao dobar sastanak sa njima i istakla da je jako bitno njihovo postojanje i opstanak na KiM, kao i da je to garant srpske države i prisutnosti tamo.

Kako kaže, država Srbija daje sve od sebe i ističe da je ovo dobar signal za Srbe da će se posebno posvetiti pažnja na njihovu stabilnost i sigurnost.

Podeli
Updated: 27 фебруара, 2021 — 10:43 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. PENZIJE SE NISU POVECAVALE U 2019 GODINI. NAMENJENO POVECANJE OD 5.4 % VLAST JE PREBACILA U 2020 GODINI ZA JANUAR 2020 TAKO JE NA FINJAKA IZIGRALA PENZIONERE.
    ONI JADNI MISLE MA STA IMA VEZE JEDAN MESEC NE SHVATAJUCI DA SE OVDE RADI O JEDNOJ GODINI.
    DRUGO OVA VLAST JE UKINULA USKLADJIVANJE APRIL- OKTOBAR. I TAKO OSTETILA PENZIONERE DODATNO JER NE PRIMAJU UVECANJE MAKAR POLOVINU ZA TU GODINU OD APRILA KASNIJE OKTOBAR KAO PROCENT NA PROCENAT JE UVEK VECE NEGO JEDNO UVECANJE .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *