Ana Brnabić: Pokazali smo da smo ozbiljna država koja poštuje prava svih građana!

Premijerka Ana Brnabić na vanrednoj konferenciji obraća se javnosti iz zgrade Vlade Srbije.

Učesnici Evroprajda okupili su se danas oko 16 časova i uz jake snage pripadnika MUP-a ova šetnja privedena je kraju.

– Evo nas polako privodimo kraju ovu izazovnu i tešku nedelju. Želim da pre svega izrazim svoju ličnost zahvalnost, zahvalnonst Vlade Republike Srbije svim građanima Srbije ili velikoj većini jer su pokazali toleranciju, razumevanje i brigu prema Srbiji – rekla je Brnabić.

Premijerka je istakla da je ponosna na to što je većina građana ispoštovala prava i slobode svih.

– Posebnu zahvalnost dugujemo Ministarstvu unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativnoj agenciji. Uspeli su da suzbiju mali broj incidenata koji se desio. Želim da 5200 pripadnika MUP-a na ulicama Beograda, da imamo 10 policajaca koji su povređeni, pet vozila koja su oštećena i 64 privedena lica. Od ozbiljih incidenata imali smo dva- na Slaviji sa i u Karađorđevom parku. U oba slučaja su pripadnici MUP-a reagovali brzo i sprečili da se incidenti nastave.

Brnabić je istakla da smo pokazali da smo ozbiljna država koja poštuje prava svojih građana.

– Konačno, pokazali smo da smo ozbiljna država, država koja drži reč prema svojim građanima, poštuje svoje institucije i poštuje prava svih. Mi smo sve što se dešavalo uradili na najbolji mogući način. Završili smo konačno sa ovom temom i stavljamo tačku na to i okrećemo se većim problemima u smislu priprema za zimu i međunarodnim izazovima. Okrećemo se pripremama za zimu. Predsednik Vučić je otputovao je u Njujork gde će imati čitav niz sastanaka tokom zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Hvala svim građanima što smo u teškim i izazovnim trenucima, kad su hteli i da nas podele i da nas zavade, da pokušaju od tih tema da naprave nešto što će biti tačka razdvajanja u našem narodu i državi – rekla je Ana Brnabić.

Podeli
Updated: септембар 17, 2022 — 7:44 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *