ANA BRNABIĆ: Postali smo zemlja skupe radne snage!

“Danas se više ne govori da je Srbija zemlja jeftine radne snage i onih koji vuku kablove. Srbija je danas zemlja sa kojom žele da sarađuju” rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić na zatvaranju 28. Kopaonik biznis foruma.

Srbija, prema njenim rečima, ima minimalni pad BDP-a u Evropi, a prevazićićemo projektovanih šest odsto privrednog rasta ove godine, prenosi N1.

„Rast je nošen rastom građevinske industrije, izgradnje puteva, digitalizacije“ podsetila je predsednica Vlade.

U ovom trenutku, kako je navela, gradi se 330 kilometara puteva.

„U infrastrukturu koja je sada u izgradnji uloženo je četiri milijarde evra“, naglasila je Brnabić.

Brnabić je rekla da će ove godine iz osnovnih škola izaći prva generacija maturanata koji su imali programiranje kao osnovni predmet.

„Od 1. septembra uvodi se učenje veštačke inteligencije u osnovne škole. A školstvo će biti kompletno opremljeno kako bi se omogućila inovativnost“, rekla je ona.

A kako narod zaista živi i kolike su im stvarno plate, pročitajte u članku ispod.

Podeli
Updated: мај 30, 2021 — 7:03 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Ljubomir Marica Kad pre se smesti u skupstinske klupe gde ti je otac, deda pradeda gde su ratovali da ti se ugnzdis u skupstinu Srbije ej bre ovo nije tvoje.Veoma lukavo si yamaskirao svoje poreklo .

    Ljubomir Marić rođen je 1977. godine u Kninu, Hrvatska.

    Po obrazovanju je master menadžer. Radio u “Trepči” kao šef kabineta generalnog direktora. Bio je koordinator upravljačkog tima za formiranje Zajednice srpskih opština.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *