Andrej Vučič pretio ljudima: VOA oduzela video snimke!

Andrej Vučić је ipak napao prvi

Prema najnovijem saopštenju Zaštitnika građana, u zvaničnim policijskim spisima piše da je utvrđeno da je Andrej Vučić sa još trojicom lica u civilu vređao i fizički napao Žandarme na dan održavanja Parade „ponosa“ u Beogradu.

Zaštitnik građana, obavestio je tužilaštvo da je Vojnobezbednosna agencija oduzela snimke video nadzora iz lokala u okolini i razgovarala sa svedocima događaja pre policajaca kojima je Tužilaštvo naredilo da sprovedu istragu.

Dakle, video snimci koji dokazuju krivicu Andreja Vučića oduzela je VOA.

On je pokrenuo postupak kontrole zbog kršenja ljudskih prava brutalnom i prekomernom upotrebom sile koja je, kako se navodi u saopštenju, javno prikazana na snimcima televizije N1 i delovima snimka koji je načinio službeni snimatelj Žandarmerije.

Zaštitnik građana je utvrdio da u policijskim spisima stoji da su četvorica civilno obučenih lica, a među njima i Andrej Vučić, pre prikazane brutalnosti odbili da poslušaju usmena naređenja, pokušali da probiju kordon, vređali pripadnike Žandarmerije, pretili im i fizički se sukobili s njima.

-To stoji ne samo u izjavama svih policajaca sa lica mesta, već je navedeno kao činjenica u odlukama kojima su pripadnici Žandarmerije udaljeni s posla. Ipak, policija je po nalogu tužilaštva podnela krivične prijave samo protiv svojih pripadnika, navodi se u saopštenju koje prenosi Tanjug.

Uprkos obavezi koja je izričito utvrđena Zakonom, dodaje se, Vojnobezbednosna agencija i Ministarstvo odbrane odbili su da Zaštitniku građana dostave sve podatke koje ima o tom slučaju, potrebne da bi ombudsman ostvario svoju kontrolnu ulogu.

-Zbog toga je Zaštitnik građana otkazao prethodno najavljenu kontrolnu posetu toj službi, tokom koje je trebalo da proveri istinitost niza drugih saznanja koja je dobio, a koja ukazuju na politizaciju rada, uplitanje u civilni život i pravosuđe, neprocesuiranje krivičnih dela i druge ozbiljne nezakonitosti i nepravilnosti u radu te službe, navodi se u saopštenju.

Zaštitnik građana podneo je krivične prijave protiv dvojice pripadnika Uprave Vojne policije zbog napada na pripadnike Žandarmerije tokom prošlogodišnje Parade ponosa, kada su se žandarmi sukobili sa četiri osobe, od kojih su dve braća premijera Srbije i gradonačelnika Beograda.

Kako se navodi u saopštenju Zaštitnika građana, ombudsman se i pridružio krivičnoj prijavi koju je policija, po nalogu tužilaštva, već podnela protiv sedmorice pripadnika Žandarmerije zbog torture i zlostavljanja posle sukoba.

Protiv još jednog pripadnika Žandarmerije policija je, takođe po nalogu tužilaštva, podnela krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja, jer je naredio intervenciju žandarmerijske jedinice i nije sprečio prekoračenje ovlašćenja.

Umesto da se pokrene krivični postupak i protiv premijerovog brata Andreja i brata gradonačelnika Beograda, Predraga Malog, krivične prijave se podnose protiv policije i pripadnika VOA, iako postoje jasni dokazi ko je glavni uzrok problema – predsednikov bahati brat Andrej Vučić.

Podeli
Updated: јун 7, 2021 — 2:36 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. Bahat kao i brat,a žandarmeriji nek bude za primer koliko se isplati biti slepi poslušnik režima. Diktatori se smenjuju a narod, komšije, sugrađani ostaju.

  2. Optuzili Zandarmerju za to vreme braca vucic i Mali dolaze do enormnih bogatstva pljackajuci Srbiju i sve to im omogucili VOA koja je trebala da je uz narod a ne uz kriminalce.
    Ovo je Srbija , Mafijozo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *