ARHITEKTA IVANIĆ: Bolje da je Gašić keramičar popločao trg – TO MU JE STRUKA

U razgovoru za portal Dnevni Žurnal, arhitekta i urbanista Miloš Ivanić prozvao je gradskog “nezvaničnog gospodara” Gorana Vesića zbog loših radova.

Ovaj iskusni arhitekta pred penziju koji je ceo svoj životni vek proveo u urbanizaciji i obnovi Berlina,izneo je niz kritika na način rekonstrukcije Beograda.

Ivanić je doveo pre svega u sumnju kvalitet kaldrme oko Trga.

Ono je zaista jadno. Ako mi sada trebamo da poverujemo da je ono granit koji važi za najčvršći građevinski materijal na svetu, onda je to smešno. One kocke se već okrunile i raspale. Video sam na slikama da su i ivice popucale. Granit tako ne reaguje na fizičku silu. Pojedine građevine u starom Egiptu su pravljene od tog materijala i ono sve već hiljadama godina stoji i dalje.

Loading...

Cenjeni arhitekta dotakao se i rokova ali i grešaka izvođača

Da je projektovanje loše napravljeno svima je jasno. Prvo daju preduge rokove, radovi sporo teku. U nekim danima gradilišta su zujala prazna. Onda iz političkih razloga se rok ubrza i naravno zbog toga se posao ne uradi kako treba. Samim tim se ponovo radi rekonstrukcija rekonstrukcije. To da smo mi radili u Nemačkoj, ne da bi smo izgubili dozvolu za rad nego bi neko bio uhapšen.

Ivanić je ujedno dao i predlog.

Moj predlog Vesiću je pomalo i šaljiv. Bolje neka otkaže posao Štrabagu iz Austrije. I neka šef BIA Gašić odradi posao. Pa ipak kažu da on ima iskustva kao keramičar sa postavljanjem ploča i kamena.

Podeli
Updated: 4 октобра, 2019 — 6:08 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.