Atlagić dok je bio poslanik kod Hrvata uzvikivao – UGLEDAJMO SE NA TUĐMANA

Daću vam primer jedne susedne države, ja njihovog predsednika nerado spominjem, ali bio je u pravu. Radi se o Franji Tuđmanu, kada je najboljem poznavaocu međunarodnog prava rekao da će mu biti ministar spoljnih poslova dok Hrvatska ne bude međunarodno priznata, izjavio je, ni manje ni više nego Marko Atlagić, jurišnik SNS u Skupštini Srbije, avgusta 2013. godine.

– To je vođenje politike. To je ta nova politika koju vi ne možete da shvatite, takav jedan ministar može obaviti jedan zadatak najbolje u ovoj zemlji – rekao je Atlagić.

Ova izjava Atlagića izazvala je buru u Skupštini, prilikom rasprave o amandmanima na Predlog zakona o ministarstvima. Reagovao je Borko Stefanović, tadašnji poslanik DS.

– Uvredljivo je, ali pošto ste vi jedna vlast, rekao bih čitača početnika, vi ste svi od vrha do dna fascinirani knjigom koju ste pročitali to jutro. Recimo, Aleksandar Vučić pročita o Singapuru a onda o njemu priča u 20 intervjua, onda se pročita Maks Veber, pa naprednjaci navale na kiosk da ga kupe jer misle da se tamo prodaje, onda vi čitate referate iz 1982. što je nama fascinantno da slušamo, a to je da je jedna od karakteristika uspešnosti vlade da su ministri na sednicama, osim onih koji su opravdano odsutni – kazao je Stefanović.

Večernji list, Printscreen

Međutim, onda je usledio novi šok, Atlagić je objasnio je da je ono što misli o Tuđmanu objavio u mnogim časopisima, da je on 99 odsto fašista, ali da svaki fašista ima nešto što je dao nauci ili nečem drugom – biologiji.

Eto, to je Marko Atlagić, čovek koji smatra da su fašisti dali nauci. Pitamo se, da nije mislio na dr Mengelea, čije eksperimente je platilo životom na milione Jevreja i slovenskog življa. To je čovek koji je do juče vodio Srbe u Hrvatskoj, pa ne čudi što je 250.000 moralo da izbegne sa svojih ognjišta, a danas je glasnogovornik najprljavijih Vučićevih misli.

Podsetimo, Atlagić je brutalno napao glumicu Jelisavetu Seku Sablić, optuživši je za manjak patriotizma, jer je u intervjuu NIN-u izjavila da je otadžbina tamo gde je dobro, a ne gde je sarma. Nastavivši sa otvorenim pretnjama osobama koje su stale u odbranu Sablićeve, Atlagić je poručio glumcu Draganu Bjelogrliću, da napusti Srbiju.

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: 5 децембра, 2020 — 4:17 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. I takav majmun je u Parlamentu Srbije? – i (nakon svega) još ga nisu ubili!? Pa šta čekaju? Jebo mu pas oca i mater idiotsku! Ili onaj „najveći živi“ idiot, lopov, govnar (klozetski pesnik) Matija Bećković! Ista su to lopovska govna! Pizda im materina! Pobiti, očistiti takva gocvna iz Srbije!

  2. Kako je (uopšte) dospeo taj idiot u parlamenat Srbije!? Ah, da! sada je jasno, tamo (u parlamentu Srbije) uglavnom se govna traže, i tako dospeju tamo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *