„ATOMSKE BOMBE PADALE NA NIŠ“ Ovo su reči predsednika opštine i profesora na dva fakulteta (VIDEO)

Licitiranje sa brojem pogunulih koji, kako je rekao predsednik niške Opštine Crveni Krst Miroslav Miki Milutinović (SNS), nikada neće saznati zašto su ubijeni, uz izjavu da je jedna žena sagorela od atomske bombe,

bacili su senku na obeležavanje 21. godišnjice bombardovanja centra Niša 1999. godine. Izjave su postavljene na YouTube, a nešto izmenjene i u pisanom obliku dostupne su i na Fejsbuk strani Milutinovića.

Grad Niš, a posebno Opština Crveni Krst, bili su među najugroženijim teritorijama tokom bombardovanja 1999. godine.

Prema pisanju portala Južne vesti, u pomenutoj Opštini kasetne bombe padale su na fabrike, kasarne i aerodrom, ali i oko pijace gde su ubile 16 ljudi. 21 godinu kasnije, aktuelni predsednik Milutinović licitira između 16 i 200 mrtvih koji “nikada neće saznati zašto su ubijeni”

– Najveća NATO alijansa, najveća svetska sila, oružana svetska sila je bacil akasetne bombenad našom ovom teritorijom Opštine Crveni Krst i…preko 200 mrtvih je bilo da je samo taj kontejner koji se otvara sa kasetnim bombama pao na pijacu. Poginulo je 16 naših sugrađana koji nikada neće saznati zašto su ubijeni – priča MIlutinović.

Među 16 poginulih je i jedna trudnica, a kako kaže predsednik Opštine i konobarica iz kafane “Tri fenjera” koja je poginula, tvrdi, od atomske bombe.

– Imali smo u Anete Andrejević konobaricu koja je sagorela od atomske bombe iz “Tri fenjera” – rekao je Milutinović u video klipu.

Snimak nije zvanično objavljen na sajtu Opštine, ali jeste na lokalnoj TV Belami. Tekst koji izgovara predsednik Opštine dostupan je u izmenjenoj i verziji bez kontradiktornih informacija na Milutinovićevoj Fejsbuk strani.

Milutinović je niški političar sa višegodišnjim stažom. Dugo je bio u SPS-u, a od pre nekoliko godina je funkcioner SNS u opštini kojom upravlja. Pored toga je i profesor an Fakultetu poslovne ekonomije univerziteta EDUKONS i na Visokoj školi za menadžment u saobraćaju u Nišu.

Podsetimo, 7. maj je dan kada se u Nišu obeležava godišnjica tragične pogibije 16 sugrađana koji su živote izgubili 1999. godine kada su NATO avioni kasetnim bombama zasuli centar Niša i obližnju pijacu.

Podeli
Updated: 9 маја, 2020 — 10:00 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *