Babićev vozač optužen za blaže delo i NEĆE BITI ISTRAGE?!

Vozač S.D, koji je upravljao vozilom koje je izazvalo saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi u Doljevcu, u kojoj je poginula jedna osoba, a pet teže ili lakše povređeno, po svemu sudeći, sumnjiči se za blaži oblik teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja.

Kako je za Insajder izjavio portparol Osnovnog tužilaštva u Nišu, u ovom slučaju nije doneta naredba o sprovođenju istrage, jer se to ne radi u slučajevima kada je zaprećena zatvorska kazna do osam godina zatvora. To je moguće samo ako se S.D. sumnjiči da je teško delo protiv bezbednosti saobraćaja počinio iz nehata.

„Nema naredbe o sprovođenju istrage, jer se ona ne donosi u slučajevima kada je za neko krivično delo zaprećena kazna do osam godina zatvora. Trenutno je ovaj slučaj u fazi sprovođenja dokaznih radnji“, kažu u Osnovnom tužilaštvu u Nišu.
Nesreća na naplatnoj rampi u Doljevcu dogodila se 31. januara, kada je, kako se sumnja, vozač automobila „škode superb“ S.D, u kojoj se nalazio tadašnji direktor Koridora Srbije Zoran Babić, pri velikoj brzini naleteo na „opel“, u kojem je stradala S.G, dok je još pet osoba povređeno. Kako je tada saopšteno, S.D. se sumnjiči da je počinio krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja, za koje je, u slučaju smrtnog ishoda maksimalna kazna do 12 godina zatvora.
Međutim, prema Krivičnom zakoniku, ukoliko je teško delo protiv bezbednosti saobraćaja u kome je došlo do smrti počinjeno iz nehata, maksimalna zatvorska kazna je osam godina. U tom slučaju vodi se skraćeni krivični postupak.

S tim u vezi, novinari Insajdera su Osnovnom tužilaštvo u Nišu uputili pitanja zašto se S.D. sumnjiči za delo za koje je zaprećena kazna do osam godina zatvora, imajući u vidu da je u nesreći stradala jedna osoba. Takođe, od Tužilaštva smo tražili i informacije kojom brzinom je vozio S.D, neposredno pre i u trenutku udesa na naplatnoj rampi u Doljevcu. Odgovore nismo dobili do trenutka objave ovog teksta.

Loading...

S.D, koji je inače kao vozač zaposlen u Koridorima Srbije, uhapšen je tek dan nakon nesreće i njemu nije određen pritvor. Kako je Sud tada objasnio, on je čitav dan nakon nesreće bio na slobodi, pa je za to vreme mogao da utiče na svedoke, te je pritvor suvišan.

Podeli
Updated: 18 фебруара, 2019 — 9:55 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Apsolutno, celo sudstvo (ceo pravosudni sistem) u Srbiji je korumpiran!
    Svi sudovi (uključujući i sudije Ustavnog suda) su nestručni, nesposobni, korumpirani i lopovi!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.