Baka isekla člansku kartu SNSa, ali policija nije dozvolila da uradi pred Vučićem (VIDEO)

Kao što je pre nekoliko dana i najavila Požarevljanka Radica Dimitrijević, koja već dve nedelje protestuje ispred zgrade Skupštine opštine Požarevac zbog nerazrešenih imovinskih odnosa – isekla je danas na pola člansku kartu Srpske napredne stranke.

Ona je za taj čin odabrala dan kada je u svojoj predizbornoj kampanji Aleksandar Vučić došao u požarevačku Halu sportova. Ali, nije joj dozvoljeno da to učini pred njim. Bila je sprečena da se sa svojim transparentom o korupciji u Požarevcu uopšte pojavi pred predsednikom.

– Oko Hale je bio kordon policije. Svi smo zgranuti otkud tolika policija u Požarevcu? Verovatno su dovedeni iz drugih gradova, kao i oni koji su došli da vide Vučića, jer su pristizali autobusi sa „gledaocima” iz Svilajnca i Despotovca. Sami Požarevljani su uglavnom ostali ispred Hale – , kazala je za „Danas” Radica Dimitijević.

Po njenoj priči sam Vučić u pratnji lokalnih čelnika SNS-a se nije ni pojavio na glavnom ulazu u objekat već su u Halu uvedeni na sporedni ulaz.

– Čega se predsednik toliko plaši pa ne sme da se pojavi pred građanima iz ovog grada koji su došli da ga vide – , pita se Rada.

Ona je imala podršku sugrađana koji su joj sve vreme čestitali na građanskoj hrabrosti.

– Policija me nije dirala, sem jednog koji mi je dobacio da sam budala. Međutim, kada je novinarka Marija Jonker počela da snima prilog o meni, prišao je policjac u civilu koji ju je udario po ruci dok me je fotografisala. Ova požarevačka novinarka će podneti krivičnu prijavu protiv njega zbog toga – , kaže Radica Dimitrijević.

Inače, posle pritiska medija Radica kaže da joj se juče obratio čovek iz opštine, za koga ne zna ko je i šta je i apelovao na nju da prekine sa protestima ispred Skupštine opštine i da će „njena stvar biti rešena”.

– Niti znam ko je taj čovek i ko ga je kod mene poslao. Ja tražim pravdu i ne odustajem, dok ne dobijem obećani lokal ili pravednu odštetu za njega, kaže ona dodajući da je sutra ponovo sa transparentima na koje ukazuje na lopovluk i korupciju u Požarevcu ispred zgrade lokalnih vlasti od 7 do 15 sati.

Da podsetimo, Požarevljanka Radica Dimitrijević već pune dve nedelje protestvuje u Požarevcu zbog imovinskog spora koji traje punih 12 godina. Ona je investitoru uplatila za lokal u izgradnji koji je kasnije planom „preimenovan” u dve garaže a po tom ponovo „vraćen” da bude lokal ali koji je dobio drugi vlasnik. U međuvremenu je firma koja je bila investitor proglasila bankorot i niko nije odgovoran za njenih „nestalih” 32.500 evra.

Zbog ove nepravde ona je pre pet godina više puta protestvovala i u Beogradu pred zgradom Vlade Srbije i narodne skupštine.

Podeli
Updated: март 28, 2022 — 2:23 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *