Belivuk: Cela ekipa je radila po Vučićevom nalogu   

Veljko Belivuk, vođa kriminalne grupe kojoj se na teret stavljaju najteži zločini, pred tužiocem dao je izjavu 7. februara, a tom prilikom izneo je odbranu povodom proširenja istrage za još dva ubistva – likvidacije Gorana Mihajlovića i Nikole Mitić. Kako portal Nova.rs ekskluzivno otkriva, Belivuk je tom prilikom negirao ubistva, rekavši da je navijačka grupa „Principi“ nastala za potrebe i po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a potom se osvrnuo na žurku u „Grafičaru“, na kojoj je predsednik s navijačima pevao pesmu „A sad, adio“.

O NALOGU VUČIĆA

„Što se tiče ovih novih proširenja koja su stigla, želim da kažem da krivična dela niti sam vršio, niti učestvovao u njima, niti su mi poznata. Što se tiče ovog ostalog, osnivanje kriminalne grupe, znači ja moram po poslednji put da navedem da mi nismo bili organizovana kriminalna grupa, nego navijačka grupa. Navijačka grupa koja je nastala izlaskom mene i Miljkovića iz pritvora za potrebe i po nalogu Aleksandra Vučića. Ja sam više puta govorio šta smo mi radili i za sve to sam naveden lažovom na televiziji više puta od strane tog istog Aleksandra“.

O INSPEKTORU STOLIĆU

„Znači, ja sam odmah na početku rekao za Stolića da je on ubačeni element, „Trojanski konj“, da on ne da nema veze sa nama, nego je samo ubačen tu kako bi bio naučen šta treba da kaže, da posle dva tri meseca on pukne, potpiše sporazum i ode kući – ode kući, dobije neko mesto u nekoj ambasadi preko. Međutim, šta se dešava? Stolić izlazi, pravi grešku, pada sa onim stručnjakom iz BIA, one BIA (Bezbednosno-informativna agencija) koja je nekorumpirana totalno, ne radi nikakva krivična dela i sa bratom člana „Zemunskog klana“. E zbog toga više ne može Stolić da bude deo moje grupe, jer se ne slažemo nekako kako ide po tim policijskim papirima sa Zemuncima, i onda se odvaja proces. Ja bih vas zamolio da se Stolić stavi kod nas u proces, nemam nikakav problem. Ja bih vas zamolio da sedi između mene i Miljkovića, mi baš volimo konje“.

O ZVEZDANU TERZIĆ

„Dalje, rekao sam tada isto da Zvezdan Terzić nam je detaljno objasnio kako će da mu zastari kazna zatvora, tj ne zatvora nego presude. Kako neće moći uopšte ikakva presuda da se donese zato što će mu biti odlagano, zakazivano na duge rokove, da će se menjati sudije. Tada sam detaljno objasnio one sitnice koje smo radili za državu, skandiranja, zaštita gej parade i slično, paljenje baklji, ono spontano spuštanje s krovova u vreme policijskog časa, „Đilase lopove“, i odmah da kažem, s Đilasom nemam ništa, ne podnosim ga organski, da ne bude da njega nešto branim. Sve sam to rekao i onda je izašao on i njegovi poltroni na televiziji i rekli da ja lažem“.

O ALEKSANDRU VUČIĆU

„Da se malo više neko ljudski ponašao, da nije dirao porodicu ko što ja nikome nisam dirao porodicu, možda bi drugačije bilo. Ima ona stara srpska što kaže: „Ko se zadnji smeje, najslađe se smeje“, ja se uopšte ne smejem, ja to čuvam za kraj, pa ću uz onu pesmu: „A sad adio“, kao što je meni Vučić pevao u restoranu „Grafičar“ za proslavu rođendana čijeg, ne moram da navodim, nisam klošar ko on, pa ću ja da pevam svima onima koji su mi radili o glavi“.

O ALEKSANDRU VULINU

„Za godinu dana postiglo se dosta, na primer, umesto nas koji smo sarađivali s državom, sada sarađuje „škaljarski klan“ iliti Filip Korać, saradnik BIA i Interpola i Jovan Vukotić. Uspelo se da sve istrage od kada je Vulin na mestu ministra policije protiv „škaljarskog klana“ obustave“ – stoji u iskazu Veljka Belivuka.

Podeli
Updated: март 20, 2022 — 8:09 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *