Belivuk: Odlažemo ubistva dok NE PROĐU IZBORI – ŠEFU MOŽE ŠKODITI

Optuženi Bojan Hrvatin, čiji su iskazi jedni od ključnih dokaza protiv grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) je spomenuo sadašnjeg ministra odbrane i nekadašnjeg čelnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Nebojšu Stefanovića, piše NIN u novoj broju.

Kako NIN navodi, zanimljivo je da to Hrvatin ispričao tek kada je promenio advokata posle saslušanja u policiji, gde nije pominjao Stefanovića.

Na saslušanju u TOК-u Hrvatin je detaljnije nego u policiji pričao o pripremama za ubistva, samim ubistvima, sklanjanju tela i kontaktima sa drugim optuženima.

Кada je govorio o planovima u junu 2020. za ubistvo Slavoljuba Trajkovića Trajka, koje je odloženo, kako je rekao, po odluci Belivuka jer su tog meseca izbori, ispričao je da je njemu jedan od vodećih članova grupe  Miloš Budimir preneo reči Belivuka:

– Sada su izbori, ne znamo da li će Stefanović da ostane ministar, ako ne ostane ministar, možemo svi da kupimo stvari i prnje i da letimo, da idemo iz ove zemlje.

Onda je Hrvatin dodao:

– Sad, meni je to ono…, kao i vama verovatno sada zazvučalo, na prvu, kako je zazvučalo, ali ne mogu da pričam dalje ništa od toga, ali to je bio komentar da stanemo.

U tužilaštvu na takav iskaz nisu imali nikakvih dodatnih pitanja.

Hrvatin je, navodi nedeljnik, pomenuo u tužilaštvu verovatno i  doskorašnjeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOК) Gorana Papića protiv koga se vodi postupak zbog sumnji da je vratio blindirani automobil Miljkoviću, koji je uz Belivuka sada optužen kao vodja grupe.

Hrvatin je ispričao da je posle ubistva Gorana Veličkovića Goksija „već čuo za Papića na Skaju da je „Šerif“, ne znam kako se zove, sa kojim je komunicirao najviše Marko Miljković, ne znam kako ga je poznavao i to“.

Dodao je da je Belivuk izbegavao Papića, ali je takođe imao kontakt sa njim.

Na pitanje zamenika tužioca da li bi prepoznao Papića, okrivljeni Hrvatin je odgovorio da ga je lično viđao u bašti restorana na stadionu Partizana i da bi ga prepoznao.

Podeli
Updated: август 13, 2021 — 9:04 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *