Belivuk vozio audi sa tablicama kakve je imao i direktor policije: Niko nije smeo da ga zaustavi

Veljko Belivuk (36) zvani Velja Nevolja uspevao je da izbegne zaustavljanje policije, jer je u svom voznom parku imao dva „audija“ potpuno ista kao direktor policije Vladimir Rebić. On je otišao toliko daleko da je napravio i registarske tablice identične onima koje su dodeljene direktoru policije.

– On je čak nabavio i tablice koje direktor policije ima koje je stavio na vozila, tako da ga niko nije zaustavljao misleći da je u pitanju službeni automobil. Tablice koje se dodeljuju zaposlenima u policiji koji su na višim funkcijama brišu se iz sistema, a kada bi vozilo prošlo ulicom ono se ne bi zaustavljalo, jer se na osnovu registarskih tablica vidi da je u automobilu neko ko je na visokoj funkciji u policiji.

To je znao i Belivuk, te je razradio plan kako da neometano vrši krivična dela i obilazi lokacije bez da iko posumnja da je on bio tamo – kaže izvor „Blica“ upoznat sa istragom.

Ova dva automobila zaplenjena su u akciji policije prilikom hapšenja Belivuka i članova njegove grupe. Pored njih, kako se saznaje oduzeto je na desetine drugih vozila koja su poslata na veštačenje.

– Kola su uzimana od svih osumnjičenih, ali i od njihovih žena, ali i drugih članova porodice. Sumnja se da su mnoga od tih vozila koristili za likvidacije i otmice. Veštačenja bi trebalo da ukažu da li u kolima ima DNK ili bilo koji drugi trag osoba koje su nestale, a za koje se sumnja da su ubijeni od strane Belivuka – kaže sagovornik.

Belivuk je uhapšen 4. februara u velikoj tajnoj policijskoj akciji zajedno sa još 23 pripadnika njegove kriminalne grupe koja je godinama sejala strah, pre svega u Beogradu. Od tada policija neumorno traga za dokazima koji će pomoći da se Velja Nevolja i njegovi saradnici osude na zatvorske kazne.

U četvrtak im ističe pritvor

Veljku Belivuku kao i pripadnicima njegove grupe koji su uhapšeni četvrtog februara, sutra ističe pritvor od 30 dana koji im je odredio Viši sud u Beogradu. Ovaj sud, sutra će razmatrati da li postoje uslovi da im se zadržavanje produži za još 30 dana.

Podeli
Updated: март 4, 2021 — 11:17 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. Ponavlja se Prica o ukradenoj Lucnoj Karti.
    Da nije Malo naivno .

    1. Hahh, da jos malo douce anatomiju.
      Strasno, razmatra se da li ima osnova da se pritvor produziz … Ma jok nema, a toliko se prica o tim ubistvima. Zbog ovoga bi cela vlada trebala da ode, funkcioneri, i iz ..policije, na celu sa predsednikom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *