BELIVUKOV MESAR: Vulin je tražio da obezbeđujem Jovanjicu

Nedeljnik NIN u sutrašnjem broju donosi iskaz Bojana Hrvatina, osumnjičenog da je pripadnik grupe Veljka Belivuka, koja se tereti za najteža krivična dela, u kojem je on inspektorima SBPOK-a rekao da je gledao kada je Belivuk ubijao prethodno namamljene žrtve. Takođe, ovaj nedeljnik je objavio i iskaz iz Tužilaštva Marka Miljkovića, osumnjičenog da je sa Belivukom bio šef grupe, u kojem govori o slučaju „Jovanjica“ i tvrdi da je navodno, s tim u vezi, bio u kontaktu sa ministrom Aleksandrom Vulinom.

Hrvatin je ispričao da je u Belivukovoj grupi dobio telefon sa zaštićenom Skaj aplikacijom i da je Belivuk na Skaju bio „Soprano“, Miljković „Кratos“, a naveo je kodna imena nadimke na aplikaciji za ostale članove grupe, između ostalih da je Radoje Zvicer koristio nadimak Borna.

Detaljno je opisao kako je namamljen Goran Veličković Goksi, u čemu je sam učestvovao. Naveo je da nije prisustvovao maltretiranju Veličkovića, ali da mu je Miljković ispričao „da ga je on lično ‘rešio’ jednim udarcem sekire“.

Prema njegovim rečima, za učestvovanje u otmici Veličkovića dobio je 10.000 evra od Belivuka.

Hrvatin je opisao kako su Belivuk i Miljković, kada su otišli u Crnu Goru, stupili u kontakt sa osobom koja im je otkrila „štek“ člana škaljaraca preko koga su hteli da navuku Lazara Vukićevića i Aleksandra Šarca, koji je ubijen u sačekuši.

Detaljno je opisao kako je Vukićević namamljen preko Skaja, u čemu je i sam učestvovao.

– Lazar je ubijen isto veče kada je otet, a sutradan je „rešeno“ njegovo telo – rekao je Hrvatin i zatim opisao kako su sklanjali tela koja su samlevena završavala u Dunavu.

Rekao je da je učestvovao u ubistvu Zdravka Radojevića.

Prvo su ga naterali, kako je rekao, da ostavi otiske na pištolju iz koga je bio plan da se puca na kuću Budimira, pa da posle tvrde kako se Radojević zbog toga sakrio.

– Nakon toga, Zdravka smo spustili u bunker (skrovita prostorija u garaži u Ritopeku) i tu ostajemo Miloš Budimir, Veljko Belivuk i ja. Кatona (Miljković) je u jednom trenutku došao ponovo… – rekao je Hrvatin i detaljno opisao kako je lično Belivuk sekirom ubio Radojevića.

Rekao je i s kim je sve učestvovao u ubistvu Milana Ljepoje.

Naveo je da je imao zadatak da izazove lažni sudar, kao i u slučaju Radojevića, kada su Ljepoju vozili u Ritopek, da bi presekli put eventualnoj njihovoj pratnji.

Ispričao je kako su prvo gledali Ljepojin telefon sa Skaj aplikacijom i ispitivali ga o kontaktima. Naveo je da su u tajnu prostoriju on, Miljković i Miloš Budimir odveli Ljepoju dok su ostali pripadnici grupe ostali u kući. Opisao je kako je gledao kada je Belivuk ubio Ljepoju nožem.

Hrvatin je naveo i da su preko Skaja slali fotografije masakriranih tela Filipu Кoraću, vođi suparničkog klana.

Imenovao je članove grupe i rekao da su Belivuk i Miljković bili vođe, ali nije govorio o kontaktima sa pojedincima iz institucija.

Miljković je govorio o Jovanjici, ali indirektno, ne navodeći o kojoj plantaži je reč.

Navodno ga je, prema njegovim rečima, Vulin zamolio da obezbeđuju imanje, čiji je vlasnik, a vodi se na „nekog Nemca“ (prvooptuženi za Jovanjicu Predrag Кoluvija ima i nemačko državljanstvo). Miljković je tu navodnu ponudu odbio jer nisu hteli da rade zajedno sa agentima BIA.

Dodao je:

– Malo nakon tog razgovora dešava se hapšenje u tom gazdinstvu što ja vidim iz medija i pustim mu poruku: „Je l’ ovo istina što se priča?“ On meni na to odgovara kratko: „Ona sl… i ku… Dijana će mi za ovo debelo platiti“. Posle toga nismo razgovarali na tu temu – piše NIN, u broju koji je od sutra u prodaji.

Pročitajte više o plantaži Jovanjica u članku ispod.

Podeli
Updated: јул 30, 2021 — 4:39 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *