Beograd izabran za domaćina EVROPSKE GEJ PARADE

Na godišnjoj konferenciji Evropske asocijacije organizatora prajdova (EPOA), Beograd Prajd je osvojio titulu grada domaćina i organizatora evropske manifestacije Euro Prajd 2022 godine, saopštili su organizatori.

Beograd je tako pobedio ostale kandidate: Barselonu, Lisabon i Dablin.

Euro Prajd se dodeljuje gradovima kao domaćinima još od 1992. godine i Beograd je jedinstven po tome što će se Euro Prajd 2022 događaj prvi put organizovati izvan Evropskog ekonomskog prostora (EEA).

Loading...

Goran Miletić, Direktor za Evropu organizacije Civil Rights Defenders i član organizacionog odbora Beograd Prajda izjavio je: „Jako sam ponosan! Organizacija Euro Prajd 2022 događaja u Beogradu nam pruža mogućnost da LGBT+ zajednicu sa zapadnog Balkana osnažimo, reafirmišemo promociju evropskih vrednosti i ljudskih prava u Srbiji i predstavimo Beograd kao nezaobilaznu turističku destinaciju, bezbednu i otvorenu za sve.

Verujemo da će Euro Prajd približiti regionalnoj i evropskoj javnosti pitanja od posebne važnosti za LGBT+ zajednicu u Srbiji i regionu, kao što su pravno regulisanje istopolnih zajednica. Sigurni smo da će Euro Prajd biti važan faktor u afirmaciji šireg društvenog konsenzusa i uvažavanja različitosti i sloboda.

Želeo bih da se zahvalim svim organizacijama za ljudska prava sa Zapadnog Balkana koji su bili i ostali naši glavni saveznici, aktivistima i volonterima okupljenim oko Beograd Prajda kao i Turističkoj organizaciji Srbije na celokupnoj i svesrdnoj podršci.“

Podeli
Updated: 23 септембра, 2019 — 6:03 pm

8 Comments

Add a Comment
 1. Trba nama Putin i drugi precednici sto su zabranili propagiranje nakaza mada i to je blaga rec izvinjavam se nakazama sto ih uporedjujem sa neznam kako da ih nazovem

  1. Drzava i Vučić su se odrekli Boga…
   Rade sve što Bog ne voli.
   Na Pinku im je sve u stilu satanizma,
   Globus, njihov sto, sateliti…. Sve je tako i na drugim kanalima.

  1. Braco podmazite guzice !!!

   1. Tužna si i jadna Srbijo,kosti tvojih junaka iz velikog rata i svih ratova ,zbog čega dadoše živote milioni Srba no za ptavoslavlje i tradicionalne Srpske vrefnosti a mi potomci dočekašmo pvaj jad i čemer da im prlja grobove i zemlju krvlju natopljena!

 2. ееее… ако је ово пут у ЕУ, партијски кадрови и њихове присталице нека скидају гаће…

 3. Pa toje ono dobro sto nam supetlica donese u srbiju i jos ga proširuje uništavajući nam omladinu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.