Beograd je ove godine domaćin EVROPSKE GEJ PARADE

Na godišnjoj konferenciji Evropske asocijacije organizatora prajdova (EPOA), Beograd Prajd je osvojio titulu grada domaćina i organizatora evropske manifestacije Euro Prajd 2022 godine, saopštili su organizatori.

Beograd je tako pobedio ostale kandidate: Barselonu, Lisabon i Dablin.

Euro Prajd se dodeljuje gradovima kao domaćinima još od 1992. godine i Beograd je jedinstven po tome što će se Euro Prajd 2022 događaj prvi put organizovati izvan Evropskog ekonomskog prostora (EEA).

Goran Miletić, Direktor za Evropu organizacije Civil Rights Defenders i član organizacionog odbora Beograd Prajda izjavio je: „Jako sam ponosan! Organizacija Euro Prajd 2022 događaja u Beogradu nam pruža mogućnost da LGBT+ zajednicu sa zapadnog Balkana osnažimo, reafirmišemo promociju evropskih vrednosti i ljudskih prava u Srbiji i predstavimo Beograd kao nezaobilaznu turističku destinaciju, bezbednu i otvorenu za sve.

Verujemo da će Euro Prajd približiti regionalnoj i evropskoj javnosti pitanja od posebne važnosti za LGBT+ zajednicu u Srbiji i regionu, kao što su pravno regulisanje istopolnih zajednica. Sigurni smo da će Euro Prajd biti važan faktor u afirmaciji šireg društvenog konsenzusa i uvažavanja različitosti i sloboda.

Želeo bih da se zahvalim svim organizacijama za ljudska prava sa Zapadnog Balkana koji su bili i ostali naši glavni saveznici, aktivistima i volonterima okupljenim oko Beograd Prajda kao i Turističkoj organizaciji Srbije na celokupnoj i svesrdnoj podršci.“

Izvor: https://europride2022.com/

Podeli
Updated: мај 3, 2022 — 6:18 pm

4 Comments

Add a Comment
  1. JA BIH PREDLOŽIO DA SE PRAJD ORGANIZUJE U PODZEMLJU „MARIOPOLJA“ I DA TAMO I OSTANU,DA SE MALO OČELIČE I DA SE BOLJE UPOZNAJU SA ZELENSKIM,I DA MU „DAJU(PO)DRŠKU“ DO KONAČNE POBEDE EVROPSKIH VREDNOSTI. npr;VANTELESNA OPLODNJA ŠARL MIŠELA,MAKRONA I PROMENA PREBIVALIŠTA „FON DER LAJEN“ U NOVO SIBIRSK!!! KAO REDOVNI PREDAVAČ BELIM MEDVEDIMA NA „GAZPROM“ SVEUČILIŠTU…

  2. Kada je pederluk u pitanju onda smo deo Evrope, i nema uslovljavanja?! Kakva vlast, takva i parada, dupetom u Evropu. Ako su Srbi na kulturnom i civilizacijskom planu malo dali Evropi i svetu, i zauzvrat bombardovani i ucenjeni, tek ovim ne treba da budu deo tog nakaradnog sistema

  3. Kod nas sve moze. Do pre dvadeset godina smo se nesto i dzilitali i nisu mogli tako da nas ponizavaju. Danas sve sto im je na umu mogu. Zasto? Da li smo mi u EU? Nismo. A u NATO-u? Nismo. Imamo legitimno pravo da sve to odbijemo i zabranimo zato sto nismo deo izopacenih organizacija i deo takve EU. Imamo pravo da odbijemo sve jer smo bombardovani! Pa sta smo mi onda da sve to prihvatamo? Mi smo drzava kolonija a kao ljudi – nula!

  4. Cega se pametan i normalan stidi time se nenormalan i lud ponosi. SRECOM VECINA JE PAMETNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *