BESRAMNIK POKOJNIKA PREVRĆE U GROBU – Vučič: Mitropolit Amfilohije me je razumeo pred smrt

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je on, na neki način, olakšao Crnoj Gori time što nikada nije tražio povlačenje nezavisnosti KiM, jer, ističe, razume njihovu poziciju na evropskom putu i po pitanju NATO.

Podseća da i kada je došla smena vlasti u Crnoj Gori, koju je, navodi, podržao i mitropolit Amfilohije, prva stvar koja je rečena bila da sve mora ostati isto po pitanju spoljne politike – NATO i priznanje KiM.

Vučić je istakao da mu je mitropolit Amfilohije u poslednjim susretima, koji su, kaže, bili drugačiji od ranijih i sa puno razumevanja, rekao da Crna Gora ne može da povuče priznanje nezavisnosti KiM i da danas mnogo bolje razume težinu pozicije srpskog predsednika.

„Ja sam im olakšao i rekao da ne tražim povlačenje, jer ja razumem politiku. Svi su uvek samo čekali i tražili razlog da mene napadaju i na kraju taj koga su napadali bude jedini koji se bori za KiM na međunarodnoj političkoj sceni“, rekao je sinoć Vučić za TV Hepi.

Zahvalan je, kaže, što je Amfilohije razumeo njegovu poziciju, i dodao da nikada nije molio ni Mila Ðukanovića, ni Duška Markovića da povlače priznanje.

U ovoj kratkoj izjavi za list Alo, predsednik SNSa se spustio niže od svega što je do sada bilo moguće zamisliti. Svih ovih godina je na samom moralnom dnu po svim društvenim i političkim pitanjima, ali ovaj čin, gde je najuglednije svešteno lice, nakon smrti, nastavio da upotrebljava u svoje lične političke svrhe je pojmovno neopisiv.

Verovatno bi pojmovno u rečnik trebalo dodati novu reč uz koju bi stojala slika predsednika SNSa da bih bar približno opisala toliko nizak moralni čin.

Podeli
Updated: новембар 18, 2020 — 5:50 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *