BEZ SRAMA: Kon proglasio pobedu, a samo 6.36% građana primilo vakcinu!

Javnosti nije jasno odakle pobedničko raspoloženje u kriznom štabu?

Sa 445.000 vakcinisanih građana od 7 miliona stanovnika, prosek je samo 6.36%, što je daleko od cifre koja iznosi 70%, a za koju je struka govorila da je neophodna za kolektivni imunitet. Dodatno loš aspekat po vakcinaški lobi je i to što je prošlo skoro 3 nedelje za prijavljivanje, a nema masovnog online odziva, pa se već danima ne obajvljuju brojke prijavljenih.

Ipak ovo nije omelo vođu kriznog štaba Predraga Kona da izrazi svoje zadovoljstvo uspešnim rezultatima.

Član Kriznog štab Predrag Kon izjavio je večeras da je vakcinacija u Srbiji organizovana jako dobro i da je to nešto sa čime moramo da se hvalimo.

On je, gostujući na TV Pink, poručio da je očekivao teškoće u distribuciji vakcina, ali da se tom situacijom, kako kaže, ”dobro hendluje i građani i ceo svet to vide”.

Kako je rekao, to je zahvaljujući rukovodstvu zemlje i direktnim naporima pojedinaca.

– Čitava organizacija vakcinacije je nešto sa čime zaista moramo da se hvalimo. Iza toga stoji jedna takva logistika koja traži kompletnu angažovanost i sve se to sprovodi. I na kraju se to i vidi – poručio je Kon.

Srbija trenutno zauzima prvo mesto u Evropi, a treće u svetu po broju vakcinisanih građana protiv korona virusa, na sto stanovnika.

U našoj zemlji do sada je vakcinisano više od 445.000 ljudi.

Podeli
Updated: фебруар 1, 2021 — 6:41 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. A koje mesto zauzima po broju zaraženih i umrlih. To niko ne objavljuje.

  2. pa kako da ne zauzme prvo mesto tj svaka zemlja bi bila prva kad bi dobila vakcine besplatno i koristila svoje gradjane kao zamorcice tj miseve

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *