Bez stida i srama PRAVI KAMPANJU I NA SAHRANI – Vučić: Bio sam u dobrim odnosima sa Amfilohijem

„Došao sam u Crnu Goru zbog sahrane mitropolita Amfilohija da bih, kao predsednik Srbije, iskazao poštovanje njemu. Žao mi je što nas je napustio u istorijskom trenutku u kom bi nam njegova mudrost i znanje bili i te kako potrebni“, rekao je Aleksandar Vučić prilikom gostovanja na TV Vijesti.

– Izražavam saučešće zbog smrti mitropolita Amfilohija. Bio je značajna ličnost. Velika ličnost – rekao je predsednik Srbije.

Dodao je da je njegov poslednji susret sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem „bio odličan“.

– Prilikom naših susreta rekao mi je da razume sa kakvim problemima se susrećem kao predsednik Srbije i ja sam želeo da pokažem poštovanje takvom čoveku i da mu odam priznanje.

Članovi Demokratskog fronta me uopšte ne slušaju“

Zatim je Vučić komentarisao političke prilike u Crnoj Gori.

– Sarađivaću sa Krivokapićem, pošto je to izbor naroda Crne Gore, i ja ću to poštovati – rekao je Vučić, a zatim odgovorio da li ima ambicije da kontroliše predsednika vlade Crne Gore:

– Nemam nikakve ambicije. Ne želim da kontrolišem ni Krivokapića, ni Mandića, ni Kneževića – rekao je Vučić.

On je rekao da o Zdravku Krivokapiću ne može da kaže nijednu lošu reč.

– Uvek ću mu pružiti ruku. A on ako misli da Milo Đukanović ima veze sa Beogradom na vodi, neka nastavi da čita taj čita Brkićev tabloid.

Voditelj ga je pitao da li će se obratiti na sahrani Amfilohiju, na šta je Vučić rekao da ne zna, ali da će govoriti kao predsednik Srbije ako se to desi.

Vučić je objasnio da je posetio porodičnu kuću Andrije Mandića i da se nije saglasio sa liderima Demokratskog fronta.

– Kratko smo se videli… Rekli su mi da su pristali na ekspertsku vladu. Mene uopšte ne slušaju, ja se sa tim ne bih saglasio. Nikada se ne bih saglasio sa manjinskom podrškom vladi – tvrdi Vučić i naveo da poštuje nezavisnost svake zemlje u kojoj žive Srbi.

– Moj cilj je da Srbija bude jača, ali da i sve zemlje u regionu budu jake. Zato pružam ruku za dobru saradnju. Nisam ni biznismen, ni milioner. Ja nisam opljačkao Srbiju, mene interesuje budućnost moje zemlje. I to mi polazi za rukom, srećan sam što Srbija pobeđuje. Imamo obavezu da se pitamo o opstanku našeg naroda gde god da su. Eto toliko o srpskoj hegemoniji. Nećemo ništa tuđe, ništa što pripada građanima Crne Gore, samo hoćemo da pomognemo i očuvamo naš narod gde god da je. da očuvamo naše pismo i jezik.

Vučić je naglasio da je Srbija danas pretekla Crnu Goru po prosečnoj plati i da ima manji javni dug od Crne Gore.

– Ja sa ponosom dajem značajan novac srpskim organizacijama u Crnoj Gori zbog očuvanja pisma i srpskog jezika, ali pomažem i Crnogorcima.

On je najavio i otvaranje fabrika na severu Crne Gore i zapošljavanje na stotine ljudi u većim gradovima kao što su Bijelo Polje i Berane.

Vučić je progovorio i o aferi državni udar, rekavši da u izveštajima srpskih službi nisu pominjani ni Mandić ni Knežević.

– To je još jedna od notornih laži koje su smišljali. Kao što su laži da sam organizovao litije da bi tobože jačao svoju poziciju u Crnoj Gori – rekao je Vučić, i pokušao da objasni građanima sa kakvim se udarima suočavao iz Crne Gore:

– U vreme kada sam bio u opoziciji, uložili su 100 miliona evra protiv mene. Kupili su televizije i novine – rekao je Vučić.

Na voditeljevo pitanje zašto Srbija neće da izruči Svetozara Marovića, on je rekao da to moraju da pitaju zvanične institucije.

– Nemam nikakav politički dogovor. Mi imamo veći problem od Marovića, a to su kriminalne bande kojih moramo da se rešimo. To su naši ključni problemi. Postaraću se da detaljniji odgovor o Maroviću dobijete pisanim putem – rekao je Vučić.

Podeli
Updated: новембар 1, 2020 — 9:41 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *