BISER GODINE: Ne znam ništa o tome, ali sigurna sam da nije tačno

Biserima premijerke Ane Brnabić nikad kraja – pa je tako i na otvaranju kovid bolnice u Novom Sadu genijalno odgovorila na pitanje novinara o slučaju u opštini Vladimirci da su naprednjaci koristili naoružanu grupu Veljka Belivuka protiv opozicije.

Jedan od osnivača Demokratske stranke (DS) i predsednik opštine Vladimirci od 2004. do 2008. Janko Đurić izjavio je za novi NIN da su pripadnici grupe Veljka Belivuka i sada pokojnog Aleksandra Stankovića – Saleta Mutavog dolazili u tu opštinu da bi sprečili formiranje nove vlasti, u kojoj nije bila Srpska napredna stranka (SNS).

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da ne zna ništa o tome, ali da je sigurna da to nije tačno?! A kako zna da nije tačno, a ne zna ništa o tome – to samo ona može da razume.

– Ja pretpostavljam da je to ta vladavina prava i da će NIN suditi – rekla je Brnabić uz napomenu da je nekorektno da novinari postavljaju pitanje na osnovu „neproverene informacije, kao da je tačno“.

Podsetimo, Đurić je za novi broj nedeljnika NIN ispričao o dešavanjima u toj opštini posle izbora 2016, navodeći da je tada većinu odbornika dobila koalicija oko SNS-a, jer su se prvenstveno naprednjacima prelili glasovi opozicionih stranaka i grupa građana ispod cenzusa, ali su je dva odbornika napustila tako da je opozicija imala većinu.

Sednicu Skupštine opštine na kojoj je trebalo da bude formirana nova vladajuća struktura u Vladimircima, napustili su odbornici okupljeni oko SNS, rekao je Đurić, ali su opozicione stranke koje su imale dovoljno odbornika za skupštinsku većinu „momci s fantomkama i dugim cevima“ sprečili da uđu u skupštinsku zgradu.

– Kada smo istog dana nakon te sednice krenuli u zgradu opštine da preuzmemo vlast, čekali su nas nabildovani momci sa fantomkama na glavi i dugim cevima na ramenima. Na svim ulazima i prozorima u zgradi opštine stajala su po dvojica. Rekli smo da smo odbornici i da smo nova vlast i da želimo da uđemo u zgradu i izvršimo primopredaju. Nisu hteli da razgovaraju i govorili su samo: „Udaljite se što pre od zgrade“ – ispričao je Đurić između ostalog.

Pročitajte još neke od bisera predsednice vlade Srbije.

Podeli
Updated: септембар 4, 2021 — 11:36 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *