Čanak: Putin će započeti rat na Balkanu preko Dodika

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je slovo „Z“, kojim ruska vojska obeležava svoja vojna vozila, „fašistička svastika za 21. vek“.

„Z je fašistička svastika za 21. vek. Ostaće zapamćena kao simbol zla i razaranja a Putin kao zločinac koji je uspeo da blistavu antifašističku istoriju Rusije i desetine miliona žrtava koje je SSSR podneo u borbi protiv fašizma gurne u krvavo blato od koga se generacijama neće izvući“, rekao je Čanak za Autonomiju.

Dodao je da Srbija mora hitno da preduzme akcije na „demontiranju Putinove agenturne mreže“ u Srbiji, jer ako ne može da se suprostavi stranim agenturama i navijačkim grupama, „to znači da država više ne postoji, a na to nijedan patriota ne može pristati“.

„Srbija to mora da učini, ukoliko ne želi da bude uvučena u rat koji Putin namerava da započne preko Milorada Dodika u Bosni i Hercegovini radi odvlačenja pažnje od Ukrajine“, kazao je Čanak.

Dodao je da Zapad mora biti svestan da „povlačenje za nos“ Srbije i BiH u vezi prema ovim državama u EU sada može da skupo košta istu tu Evropsku uniju kada se takozvani ruski humanitarni centar u Nišu „pretvori u poligon za lansirne rampe Putinovih projektila okrenutih ka evropskim gradovima“.

„Zato je odbrana Ukrajine, odbrana mira u Evropi. A neučestvovanje u toj odbrani je saučesništvo s nuklearnim terorizmom oličenim u Vladimiru Putinu koji svoju KGB karijeru očigledno želi da završi uhapsivši čitav evropski kontinent“, ocijenio je Čanak.

O kakvom intelektualnom kapacitetu se radi kada je Čanak u pitanju, možete pročitati u članku ispod.

Podeli
Updated: март 16, 2022 — 4:25 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Aaaa ko beše ovaj sa slike??? Debeli sa naočarama!
    Neznam koje je težine reč marginalca????

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *