Bogoljub Karić podneo zahtev da bude 20 GODINA MLAĐI

Biznismen Bogoljub Karić danas je u saopštenju potvrdio da je na svoj 65. rođendan gradskoj upravi Kragujevca, kao nadležnom državnom organu, podneo zahtev za donošenje odluke o promeni upisa podatka o činjenici njegovog rođenja, tako što će se utvrditi da je rođen 17.1.1974. godine u Peći, a ne 17.1.1954. godine, kako je upisano u matičnoj knjizi.

Kako je ocenio, zahtev je zasnovan na važećim zakonima i nespornim činjenicama, a razlozi za podnošenje zahteva nisu samo lične prirode.

Opisujući sebe kao jedinstvenu ličnost u savremenoj srpskoj istoriji, on podseća da neumorno promoviše čovekoljublje, „pa je i taj zahtev podneo u ime svih koji se, bez obzira na godine života, osećaju sposobnim da rade i budu posvećeni dobrobiti ne samo svoje porodice, kao najsigurnijeg mesta, nego i društva kao celine“.

„Koji ne žele da se penzionišu i budu na teretu budžetu Republike Srbije, Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja i Fondu zdravstvenog osiguranja, koji ne žele prava iz tih fondova, da ne bi umanjili sredstva, koja bi pripala drugim ljudima, kojima su stvarno potrebna“, obrazložio je Karić.

Prema njegovim rečima, „zahtev je podneo u ime svih ljudi koji, kao i on, misle da čovek nikada nije star, dok god se oseća mladim i sposobnim da radi i da niko, osim Boga, nema pravo da određuje do kada ćemo biti na ovom svetu, do kada ćemo raditi i stvarati“.

Karić smatra da „zakoni koji čoveka samo zbog datuma rođenja proglašavaju starim i nepodobnim za rad moraju da se menjaju“.

Do tada i nakon toga, svako treba da ima pravo da se razmotri njegov zahtev, uključujući i Karićev, navodi se u saopštenju, uz detaljno obrazlaganje zakonskih i ustavnih osnova za ovaj zahtev.

Podeli
Updated: фебруар 9, 2022 — 10:32 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *