Bojković: Srbija se budi, vlast nema kredibilitet (VIDEO)

„Mi nismo želeli da se mešamo ali, nažalost, to je nemoguće. Hoću da kažem da je ova vlast toliko izgubila kredibilitet, proćerdala je sve moguće poverenje, tako da se mora biti oprezan do kraja, ali i posle kraja. Sad je moguće da oni vode neku igru, u smislu da dobiju na izborima. Ne smemo biti zavarani, jer toliko puta nisu ispunili svoje obećanje. Toliko je laži izrečeno preko tih medija režimskih, tako da, jednostavno, nema ni trunke prostora za poverenje“, rekla je naša proslavljena glumica Svetlana Ceca Bojković prilikom posete Gornjim Nedeljicama.

Dvadeset dramskih umetnika iz Beograda, među kojima je bila Svetlana Ceca Bojković, posetilo je u nedelju Gornje Nedeljice, kako bi podržali meštane ovog i okolnih sela u nastojanjima da se spreči planirano otvaranje rudnika litijuma od strane kompanije Rio Tinto. Poseta je usledila dan nakon dolaska Aleksandra Vučića u vreme velikih protesta širom Srbije zbog spornih zakona o eksproprijaciji i referendumu, koji predstavljaju pravnu osnovu za legalizaciju poslovanja Rio Tinta u Srbiji.

Dramski umetnici su meštanima Gornjih Nedeljica objasnili zašto je otvaranje rudnika pogubno po njihove interese i poručili da se ne daju zavarati obećanjima vlasti koja je izgubila svaki kredibilitet.

Okupljenim građanima Gornjih Nedeljica se, između ostalih, obratila i glumica Svetlana Ceca Bojković, koja je uveliko poznata i po ekološkom aktivizmu i borbi za zdravu životnu sredinu.

– Naša dijaspora ostavlja u ovoj zemlji velike pare i oni to jako dobro znaju. Znate da je u Berlinu naša dijaspora dala podršku i u Pragu. I u Londonu. To je jedna ohrabrujuća vest koja je svima nama potrebna. Ta podrška nam je potrebna. Mi nismo želeli da se mešamo u politiku, ali, nažalost, to je nemoguće. Hoću da kažem da je ova vlast toliko izgubila kredibilitet, proćerdala je sve moguće poverenje, tako da se mora biti oprezan do kraja, ali i posle kraja – objasnila je Bojkovićeva i dodala:

– Sad je moguće da oni vode neku igru, u smislu da dobiju na izborima. Ne smemo biti zavarani, jer toliko puta nisu ispunili svoje obećanje. Toliko je laži izrečeno preko tih medija režimskih, tako da, jednostavno, nema ni trunke prostora za poverenje. Nadam se da smo toga svi svesni. U pitanju je veliki novac koji se obrće što se tiče litijuma. U pitanju je stvar koja jako dugo traje. Bez obzira na to, mislim da snaga bića jednog naroda koja se nalazi srcem ovde, ali ne samo ovde, je pokazala da se cela Srbija diže na noge. To je juče bilo stvarno veličanstveno i nadam se da će i ubuduće na protestima biti veličanstveno. I da će biti sve masovnije i masovnije. Nemaju više kredibilitet da im se veruje – zaključila je proslavljena glumica.

Podsetimo, pored Svetlane Bojković, u poseti Gornjim Nedeljicama bili su i  Gorica Popović, Vesna Čipčić, Anita Mančić, Tihomir Stanić, Bojan Dimitrijević, Milutin Milošević, Jovo Maksić, kao i Marko Janjić i Dragan Mićanović.

Podeli
Updated: децембар 9, 2021 — 8:52 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *