BOT iz Srpskog telegrafa priznao da ne zna da li je na snimku novinar KRIK-a, ali su napisali da jeste!

Prorežimski tabloid Srpski telegraf objavio je fotografije i snimke na kojima se, kako tvrde, vidi „novinar KRIK-a“ kako uhodi ženu i bebu Predraga Malog, brata ministra finansija.

Njihov tekst „Udarili na bebu i decu da bi rušili Vučića“ došao je kao reakcija na KRIK-ovo otkriće da je kompanija Milenijum tim, koja sklapa milionske poslove sa državom, ustupila Predragu Malom audi i stan. Međutim, ne samo da snimci sami po sebi ne dokazuju ništa, jer se na njima jedino vidi čovek koji ulazi u haustor zgrade i izlazi odatle, već na njima uopšte i nije novinar KRIK-a. Iako ga u tekstu upravo tako potpisuju, urednik ovog prorežimskog tabloida Milan Lađević je, gostujući u jutarnjem programu TV Pink, i sam priznao da zapravo ne znaju ko je taj čovek, piše portal Raskrikavanje.

Nekoliko sati nakon teksta „Koruptivne veze: Milenijum tim ustupio audi i stan bratu Siniše Malog” koji je objavljen u ponedeljak ujutru na sajtu KRIK-a, usledio je i „odgovor“ najpre preko portala Srpskog telegrafa, republika.rs, a potom i u štampanom izdanju.

U tekstu se iznosi niz optužbi na račun KRIK-a, pre svega da su novinari „spopali“ suprugu Predraga Malog i njihovu šestomesečnu bebu, pratili ih do ulaza u zgradu „pokušavajući da dobiju materijal za priču protiv Vučićevih najbližih saradnika“.

Loading...

„Jureći za pričom koja treba da ocrni Malog i Vučićeve najbliže saradnike, istraživač Krika nasred ulice i na prepad zaustavlja majku koja gura kolica, ispituje je, a potom i prati u haustoru, do samog ulaza u zgradu, što su snimile sigurnosne kamere“, tvrdi Srpski telegraf.

Na fotografijama i snimcima se, međutim, vidi mlađi muškarac kako sa rancem na leđima ulazi u haustor neke zgrade, prolazi pored otvorenih ulaznih vrata odakle potom izlazi drugi čovek (moguće portir) i vraća ga natrag ka izlazu iz haustora, nakon čega se „novinar“ udaljava.

Na drugom snimku iz drugog ugla u haustor ulazi žena sa kolicima i prolazi, a posle petnaestak sekundi u haustor ulazi gorepomenuti muškarac. Iako se na snimcima ništa ne dešava niti oni išta dokazuju, Srpski telegraf ih je pretenciozno nazvao „Evo kako se nastavlja udar na Aleksandra Vučića“.

Važnije od toga – na snimcima nije ni novinar niti „saradnik“ KRIK-a, a identitet muškarca redakciji nije poznat.

I sam glavni i odgovorni urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević je, gostujući u jutarnjem programu TV Pink, priznao da ni oni ne znaju da li je čovek koga su potpisali kao „novinar KRIK-a” zaista novinar KRIK-a.

„Ja ne znam, ovi iz KRIK-a navodno demantuju da je to njihov novinar. Ne znamo da li im je to novinar saradnik, možda im je ovaj gazda u Sarajevu koji je glavni, Brajan O Salivan (Dru Salivan, urednik OCCRP-a, prim. aut), možda im je on poslao njega da malo ispitaju Predraga Malog i njegovu porodicu. Mi to ne znamo ali znamo da naše službe treba to da otkriju vrlo brzo“, rekao je Lađević i napomenuo da „ovaj čovek može da ide godinu dana u zatvor“ zbog krivičnog dela proganjanje.

Kako je rekao, u naredna 24 sata će Srpski telegraf objaviti ko je muškarac na snimcima za koga bez dokaza tvrde da je novinar KRIK-a, i dodao da će se onda videti da li se Srpski telegraf bavi novinarstvom „ili nekim drugim stvarima“.

Podeli
Updated: 25 јула, 2019 — 6:59 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *