BOTOVI APLAUDIRALI DIREKTORU, VREĐALI i MRTVO DETE radnika(VIDEO)

Njih trojica su optuženi da su odgovorni za tragediju od 14. jula 2017. godine, kada su u eksploziji baruta poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

Nekoliko stotina radnika državnog preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana okupili su se juče ispred i u blizini Osnovnog suda u Ivanjici, kako bi izrazili podršku Radošu Milovanoviću, generalnom direktoru tog preduzeća, kao i dvojici fabričkih rukovodilaca – Vladimiru Lončareviću i Tomu Stojiću, kojima je počelo suđenje u tom sudu.

Njih trojica su optuženi da su odgovorni za tragediju od 14. jula 2017. godine, kada su u eksploziji baruta poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

Milovanović, Lončarević i Stojić su okrivljeni da su izvršili po jedno teško krivično delo delo protiv opšte sigurnostu. Za njih je tužilac predložio zatvorske kazne u trajanju od po jedne godine i šest meseci do tri godine.

Loading...

I pored sumnji da su njihov dolazak ispred ivanjičkog suda organizovali poslovodstvo i fabrički sindikat, okupljeni tvrde da su se sami i spontano organizovali i da su putovali sopstvenim kolima i o sopstvenom trošku, kako bi podržali Radoša Milovanovića i dvojicu rukovodilaca u fabrici.

Ulaz u sud i zgradu suda je obezbeđivao veliki broj policajaca.

Među radnicima, koji su o trošku države odsustvovali sa posla i „spontano“ se okupili ispred ivanjičkog suda, bilo je onih koji su vređali članove porodice Milivojević, koja je u eksploziji izgubila sina Milomira i duže od dve godine insistirala na tome da se utvrdi odgovornost za tu tragediju.

Podeli
Updated: 4 октобра, 2019 — 5:57 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.