Božo Prelević: Čeda je naoružavao zemunsi klan

Božo Prelević, advokat i nekadašnji koministar policije, smatra da je bivšeg premijera Zorana Đinđića svojevremeno umnogome oslabilo to što je njegov saradnik Čedomir Jovanović bio blizak sa članovima zemunskog klana, a naročito to što je vođe te kriminalne grupe Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma posećivao u zatvoru i urgirao da budu oslobođeni.

Takođe, osim ovoga, tvrdi da je na slabljenje Đinđićevog rejtinga uticao i njegov sukob s tadašnjim predsednikom Jugoslavije Vojislavom Koštunicom. – Taj dolazak uhapšenog zemunskog klana i te posete u zatvoru… Pa o kojoj pravnoj državi pričate? Znate li koliko policajaca je došlo kod mene i reklo: „Ministre, je li ovo ono što ste mi vi obećavali?“ Jedan od razloga moje ostavke je upravo to – ispričao je Prelević za Balkan info, prenosi Kurir.

Pritisak na sudstvo

On je potvrdio i to da je Jovanović vršio pritisak na sudije i tužioce da pripadnike zemunskog klana puštaju iz zatvora. – Imate više takvih svedočenja, pa i pritisak na javnog tužioca tadašnjeg Četvrtog tužilaštva, a o tome je pričao tužilac Vitorović (Mioljub) i to je toliko očigledno. I ne samo to, nego te posete u zatvoru, nošenje torti… Tu ima i fotografija koliko god hoćete – rekao je Prelević.

Loading...

On je govorio i o Petom oktobru 2000. i protestima protiv Miloševića, ali i o još nekim svedočenjima koja ukazuju na veze Jovanovića i „zemunaca“:

Davao oružje

– Kasnije će se kroz sudske procese ispostaviti da je u Skupštini grada bilo oružje koje je oduzeto iz stanice u Majke Jevrosime. Deo tog oružja je, po iskazima svedoka, Čeda dao zemunskom klanu. Da li na čuvanje ili ne znam na šta… To je bilo dosta zanimljivo i tada su branioci okrivljenog pokušavali da dokažu Čedinu vezu sa zemunskim klanom i da sruše njegovo svedočenje .

Podsetimo, Jovanović je posećivao vođe zemunskog klana tokom 2001, i to nakon što su uhapšeni zbog otmica. Šiptar i Kum su kasnije pušteni na slobodu, a ubijeni su prilikom hapšenja zbog atentata na premijera Đinđića 2003, jer su pružali otpor.

Izvor: Novinar.rs

Podeli
Updated: 9 јануара, 2020 — 1:50 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. I zamislite sad! Toliko godina od tada, tog Čedu nema niko da uhapsi ili da ga ubije majmuna! A DRK-adžija „prvnih nauka“ je „nedodirljiv“ za sud jer je „100 akademika SANU“ (sa Matijom Bećkovičem na čelu) potpisalo o „sudskoj nedodirljivosti“ DrK-adžija „pravnih nauka“ pred srbskim sudovima! Jebem te
    takva pravna državo! (i takvog „doktora prava“) i takve „akademike“! Jebo im pas oca i mater i poreklo odakle potiču!

  2. miha bukovac ti si jedna obična bitanga i ološ. Pišam ti se u usnu duplju i tebi i ovima o kojima pišeš. Šobani jedni nezasiti drkajte svoje zakržljale penise i jedite tople fekalije. Žvaćite masnu kožicu sa ciganjskih penisa svojim krljavim zubima majmunčino ogavne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.