Božo Prelević: Olivera Ivanovića je ubila ova vlast

“Radikalska informativna služba Laufer“ na Jutjub kanalu Vojislava Šešelj objavila je saopštenje kojim zadiru u privatnost porodice predsednice Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Rade Trajković, a advokat Božo Prelević za naš list kaže da je „Laufer lično vojvoda“.

– I u njegovim knjigama kada je bilo „Laufer saznaje“, ustvari on je Laufer. To je servis zadužen da plasira uglavnom netačne stvari. Te netačne stvari zatim će da preuzmu državni tabloidi i da to dalje razrađuju, kaže Prelević.

Ovo saopštenje „Udruženja Radikalske informativne službe Laufer (RIS LAUFER)“ objavljeno je na Jutjub kanalu predsednika radikala Vojislava Šešelja, čija je stranka pre koji dan objavila registrovanje ove „informativne službe“. Kao zastupnik ovog udruženja građana u Agenciji za privredne registre upisana je potpredsednica SRS Vjerica Radeta, saznaje Danas uvidom u ovaj registar.

U saopštenju radikala kažu da dostavljaju „zanimljiva saznanja u vezi Aleksandre Trajković Knap“, ćerke Rade Trajković, davajući im navodnu eksluzivnost napomenom da ona „nisu u potpunosi javno dostupna“.

Pišu radikali s kim je u braku i gde je navodno zaposlena ćerka ove političarke koja je već bila na meti, kako Šešelja, tako i samog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je ovu, odnedavno i savetnicu u Vladi Kosova nazvao „najgorim srpskim ološem s dna kace“. Ali se bave radikali i njenom drugom ćerkom Biljanom i sinom Dejanom, a govori se i o njihovim navodnim međunarodnim vezama, odnosno povezanosti sa NATO, u tonu kojim žele da diskredituju i Trajković i njenu porodicu.

U saopštenju se pominje da ćerka ove političarke živi u Londonu, a naš sagovornik kaže da bi isto tako radikalska informativna služba imala svašta da kaže i o savetnicima predsednika Srbije Aleksandra Vučića od Gerharda Šredera do Tonija Blera.

– Ako je to ono što nama treba da smeta onda je zanimljivo da se nikada nisu izjasnili o Vučićevim savetnicima. Mislim da sama činjenica da radite u nekoj firmi napolju vas čini toliko kompromitujućim da bi ofarbalo vašu majku koja živi i radi na Kosovu, dodaje Prelević.

Lider Građanske inicijative „Sloboda, pravda, demokratije“ Olivera Ivanovića sa leđa je ubijen ispred prostorija svoje inicijative, a još nerasvetljenom ubistvu prethodila je svesrdna kampanja na režimskom Pinku, ali i na lokalnoj televiziji na KiM „Most“. U snimku u kome se Ivanović optužuje da je izdajnik kome je više stalo do automobila koji mu je raznet bombom nego do Srba s KiM, ali su mu upućene i druge optužbe. Do danas nije poznato ko je tačno platio da se ovaj spot vrti na PINK-u, ali jedna fotografija programa sa TV MOST pokazuje da je „Srpska lista“ naručilac emitovanja spota na ovoj televiziji.

Od tada do danas se različiti opozicioni politički predstavnici Srba Kosovaca, odnosno oni koji nisu deo Srpske liste optužuju da su „Kurtijevi“ ili ranije „Tačijevi“ ili „Haradinajevi Srbi“, izdajnici ili kako bi to rekao predsednik Vučić „ološ s dna kace“. Poslednji u nizu je bio i Dušan Milunović, jedini srpski odbornik u novom sazivu Skuoštine opštine Severna Mitrovica, nakon izlaska Srpske liste, a pre njega uvrede su upućivane upravo Radi Trajković i ministru u Vladi Kosova Nenadu Rašiću, čija je Trajković savetnica. Upravo je za njih Vučić upotrebio malopređašnje spomenutu uvredu u uklučenju za režimski PINK, istog dana kada su njih dvoje imenovani u vladu Aljbina Kurtija, nakon što je Srpska lista iz iste izašla.

– Kada je ubijen Oliver Ivanović, prva moja reakcija je bila, a Danas je to preneo, da se prepoznaje ćirilični rukopis. Danas nakon nekoliko godina od ubistva oni pokušavaju da spinuju da su Olivera Ivanovića ubili pripadnici crnogorske mafije i tako dalje. Jasno je da i ubistvo Olivera Ivanovića i pretnje Radi Trajković dolaze iz iste kuhinje i da su pisane istim rukopis. Voleo bih da samo zastanu na svojim blaćenjima i da ne idu korak dalje kao u slučaju Olivera Ivanovića, kaže Prelević.

Podeli
Updated: децембар 20, 2022 — 9:16 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *