BRNABIĆ: Ako se ovako nastavi uvodimo policijski čas

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će, ukoliko broj obolelih od korona virusa ne počne da opada, u Beogradu biti uveden policijski čas, a možda i mere koje su bile na snazi u martu i aprilu i zatvaranje zemlje.

Ona je za radio emisiju “Newshours” na BBC-u rekla da je dokaz da protesti nemaju nikakve veze sa policijskim časom to što vlada nikada nije donela takvu odluku.

“Policijski čas u Beogradu i novo zatvaranje zemlje bili su samo opcija, koju smo razmatrali u jednom trenutku, i kada je prve večeri došlo do protesta, to nije imalo nikakve veze sa uvođenjem policijskog časa. Dokaz za to jeste da mi kao vlada nikada nismo doneli tu odluku. Kada smo doneli odluku o zabrani rada od 21 časa do 6 časova ujutru, to je bila prva zvanična odluka koju smo doneli. Do tada se o svemu samo razgovaralo i konačna odluka nije bila doneta”, rekla je Brnabić.

Upitana da li protesti stvarno nisu bili faktor za odustajanje od policijskog časa, Brnabić je rekla da bi to bilo neodgovorno od strane vlade.

Brnabić je istakla i da je Srbija jedna od zemalja koja je imala najviše uspeha u borbi protiv virusa kovid-19 u martu i aprilu, ali i da je tada imala jedne od najstrožih mera u Evropi tokom prvog talasa.

“Zemlja je bila zatvorena, imali smo policijski čas, ponekad od četvrtka uveče do ponedeljka ujutru, i to je dalo rezultate. To, međutim, nije način na koji može da se živi i radi. Očekivali smo drugi talas na jesen, ali, zapravo prvi talas se nikada nije završio”, rekla je Brnabić.

Čim je podignuta ta vrsta zabrane, brojevi su ponovo počeli da rastu, rekla je premijeka Srbije i istakla da je Vlada ovoga puta pokušala da isproba drugačiju taktiku, odnosno da apeluje na građane da budu disciplinovani, nose maske za lice i drže distancu.

Podeli
Updated: јул 15, 2020 — 9:23 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Znate li vi da radite ista drugo sem da zatvarate ljude? Zatvarali ste nas nedeljama pa nista. Ovo vam vise nece proci, nismo mi vase ovce.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *