Brnabić: Ako treba, vanredno stanje trajaće četiri meseca

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da će vanredno stanje trajati i četiri meseca, ako to bude potrebno, da bi se spasao i jedan ljudski život.

Lično smatra i da bi trebalo hermetički zatvoriti granice Srbije.

„Ako bude potrebno i epidemilolozi i infektolozi kažu da nije bezbedno da se ukida vanredno stanje, pošto smo videli zemlje gde su bile drastične mere i pad broja zaraženih i smrtnosti, a da su imale drugi pik (vrh) kada su napustili mere. Proučili smo sve mere i bićemo izuzetno oprezni“, rekla je Brnabićeva.

Ističe da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić isto za to da treba hermetički zatvoriti granice.

Loading...

„Ali u ovom trenutku ne možemo da nađemo način da to uradimo ustavno jer su ti ljudi naši državljani i moramo da ih pustimo.“

Podsetimo da je na istoj konferenciji održanoj juče u Vladi Srbije rekla da se u Srbiju vraćaju i njeni državljani kojima je potvrđeno oboljenje od virusa korona, a da lekovima snižavaju temperaturu kako bi mogli da prođu kontrolu i napuste zemlje boravka.

Samo u nekoliko dana u Srbiju se vratilo 65.000 građana. Usled toga što srpski građani u inostranstvu ne slušaju apele države da ne dolaze u toku epidemije, uvedene su kazne.

Updated: 21 марта, 2020 — 1:41 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.