BRNABIĆ: Cela Evropa uči do Vučića kako se vodi država!

Vlada SNS je toliko dobra i uspešna da ostatak sveta uči od nas…

Zadovoljna sam radom vlade, ali može brže i bolje, rekla je premijerka Brnabić predstavljajući rezultate 100 dana Vlade, osvrnula se na najveći, ali tek prvi udarac mafiji i Srbe na KiM koji su samo jedinstveni snažni

Danas mnoge zemlje, veće i bogatije, uče od Srbije kako organizovati efikasnu imunizaciju od korona virusa, istakla je danas, predstavljajući rezultate 100 dana Vlade premijerka Ana Brnabić.

Ona je, na početku svog izlaganja, naglasila da je prošla neverovatno teška 2020. godina i da se nada se, da će 2021. godina biti potpuno drugačija.

„Radimo na svemu što smo obećali građanima I njihovim predstavnicima u skupštini 28. oktobra”, naglasila je Brnabić najpre se osvrnuvši se na borbi protiv kovid19.

Podsetila da je Vlada u oblasti borbe protiv kovid19, otvorila dve potpuno nove bolnice, jednu u Beogradu i drugu u Kruševcu, sa više od 1.500 kreveta.

„Jedna smo od tri zemlje u svetu koja uspela da tako nešto uradi za samo četiri meseca”, naglasila je ona.

Kada je reč o vakcinaciji rekla je da danas mnoge druge zemlje, veće I bogatije uče od Srbije kako organizovati efikasnu imunizaciju.

Podsetila je da je Srbija, posle Velike Britanije, bila među prvima u Evropi koja je dobila vakcinu, kao i da je među prvima počela sa vakcinacijom, posle Velike Britanije i Švajcarske. Brnabić je istakla da je do sada vakcinisano više od 525.000 ljudi, a revakcinsano već 21.000.

Zadovoljna sam radom vlade, ali može brže i bolje

Premijerka Ana Brnabić zadovoljna je radom vlade u prvih 100 dana, navodeći da se u narednom periodu rad nastavlja, još brže i bolje.

Na pitanje kako ocenjuje rad ministara i kome bi dala najveću, a kome najmanju ocenu, Brnabić je rekla da to nikada nije radila, da ocenjuje ministre pojedinačno i javno, jer su to stvari o kojima razgovaraju na sednicama vlade i sastancima.

„Zadovoljna sam radom vlade i svim što smo postigli u 100 dana, ali radimo u vanrednim okolnostima, a i Srbija je navikla da postiže rezultate koji su bili nezamislivi do pre nekoliko godina, pa se očekuje da tako nastavite, jer je lestvica visa nego bilo kada ranije”, rekla je Brnabić.

U tom smislu, kako kaže, ako je Srbija 2020. godinu završila sa najboljim ekonomskim rezultatom u Evropi, očekuje se da 2021. završi među prvih tri ili pet u Evropi.

„Za vladu je to izazov, ali je dobro za zemlju, jer smo konačno navikli da razmišljamo o sebi kao o pobednicima. Danas zemlje iz Evrope dolaze da od naš uče kako se sprovodi vakcinacija”, rekla je Brnabić.

Ona je ukazala da vlada, iako je zadovoljna radom, mora brže i bolje, te podsetila da je 330 milijardi dinara izdvojeno za kapitalne investicije, koji se mor ispuniti da bi rast bio 6 odsto, kao što je zacrtano.

„Zadovoljna sam, ali idemo da radimo dalje”, rekla je Brnabić, navodi Tanjug.

Podeli
Updated: фебруар 9, 2021 — 9:59 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Evropa uči kako država pravi više grupa mafijaša i ubica i kako se od jedne grupe distancira kao hapsi ih a cela vlada u saradnji sa tom istom mafijom ili koljačima iz okruženja skupljeni u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *