Brnabić: Država će odgovoriti ako budu blokirali granične prelaze

Premijerka Ana Brnabić rekla je da će država odgovoriti ukoliko ekološki aktivisti budu blokirali granične prelaze, što je danas najavljeno nakon sastanka ekoloških aktivista u Gonjem Milanovcu.

Brnabić je, gostujući na Pinku, istakla da ona ovakvu vrstu „bahatosti ne uzima za ozbiljno“.

„Što se tiče poslednjih blokada, vidim da su jako nezadovoljni što se građani ne pojavljuju na tim protestima. Neverovatno je da ti ljudi kažu građanima da su oni neodgovorni. Što više vreme prolazi, sve više mislim da ovo nema nikakve veze sa zelenom agendom. Ovi ekolozi, Ćuta i ostali, nikakve zahteve nisu postavili. Svima je jasno da su ovo politički protesti protiv Aleksandra Vučića, a država će odgovoriti ako budu blokirali granične prelaze, ali verujte mi ne uzimam tu vrstu bahatosti za ozbiljno“, rekla je premijerka Brnabić.

Ona je ponovila da je Vlada Srbije jako blizu odluke da poništi sve dozvole date Rio Tintu, naglašavajući da aktuelna vlast „nije ni dovela Rio Tinto“.

Brnabić je dodala da poništavanje dozvola ne bi zaustavilo proteste, jer učesnici protesta „menjaju svoje zahteve“, a ponovila je i da se protesti održavaju u cilju smene vlasti.

Gost iste emisije bio je i predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj koji je poručio da litijum mora da se ekploatiše i da ne dolazi u obzir da se to zabrani.

„Ako SRS dođe na vlast, mi ćemo litijum eksploatisati i niko nas u tome neće sprečiti. Ali da eksploatišemo po najvišim standardima zaštite životne sredine“, kazao je on.

Podsetimo, nakon sastanka SEOS-a, Ekološkog ustanka i drugih organizacija širom zemlje, dogovoreno je da će se nastaviti sa protestima već 15. januara, te da će tada biti blokiran auto-put u Beogradu i jedan granični prelaz.

Podeli
Updated: јануар 10, 2022 — 8:07 am

2 Comments

Add a Comment
  1. Šešelj je poručio ako srs dodje na vlast…??? Pa ko ovog vepra shvata više za ozbiljno, pa ja imam veće šanse na izborima od njega i njegovih lopina!

  2. Razumem Šešelja ipak mu je sin tek 10 godina u politici a treba da namakne milione u narednih 40. Litijum treba da se eksploatiše ali tek onda kad budemo imali sopstvenu el auto industriju i sisteme za preradu istog. Do tad da vidim ko će da se maši. Dosta je ovom narodu debelih vlasnika rudnika a Šekijev mali kako stvari stoje će u apsu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *