BRNABIĆ: Investitori ODLAZE jer više nismo jeftina radna snaga!

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da, ukoliko italijanska kompanija Geoks bude zatvorila fabriku u Vranju, zaposleni u toj firmi neće ostati bez posla jer će država pronaći novog investitora.

Ona je rekla da Geoks ima ogromne probleme koji su, prema njenim rečima, velikim delom uslovljeni krizom zbog pandemije koronavirusa ali i činjenicom da je to „jedan od onih investitora kod kojih se veliki deo troškova poslovanja svodi na plate radnika“.

– Oni su došli u Srbiju 2014. jer smo tada bili destinacija koja se promovisala kao zemlja jeftine radne snage i zato ćemo, kako budu rasle prosečne plate i minimalna zarada, imati problem jer će se radno intenzivne investicije seliti ka zemljama sa nižim platama i jeftinijom radnom snagom – rekla je Brnabićeva.

Navodeći da odlazak Geoksa još uvek nije „100 odsto potvrđena informacija“, Brnabićeva je kazala da je, ukoliko se to i desi, očekivala takav rasplet ne samo po pitanju italijanske kompanije već i „još nekih investitora“ u dogledno vreme.

– Imaćemo nove investitore i ti ljudi neće ostajati bez posla i imaće bolje plate. Ako se Geoks odluči da ode mi ćemo biti tu da se odmah to zameni novim investitorom.

Već sad imamo najave proširenja trenutnih investicija, tako da će svi zaposleni možda biti zaposleni u nekim drugim kompanijama ali neće ostati bez posla – dodala je predsednica Vlade Srbije.

Podeli
Updated: јул 26, 2021 — 6:05 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. Da li je ova/ovaj Brnabic normalan ? 🙂 🙂 🙂 Ajde molim te draga premijerko iznesi mi podatke prosjecne plate 2014. i danas… Mislim da to nije tako drasticna razlika. Nego ti nama onako posteno, kao pravo musko, reci prave razloge povlacenja Geoksa. Mi ih znamo, ali volio bih to i od vas cuti… Znam da ovaj komentar nece proci administratora, ali mozete joj onako sa strane proslijediti…

  2. Mislim da bi se invsstitorima isplatilo kad bi im radnici radili za nista onako komsinski na mobi a oni ubirali prihod
    Mogao bi o Brnabic da se pokupi sa svijim investitorima pa put pod noge

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *