BRNABIĆ: Iskorenili smo ekstremno siromaštvo i smanjili stopu rizika od nemaštine

Danas je predstavljen treći nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva za period od 2014. do 2017, a premijerka Ana Brnabić naglasila je da podaci iz trećeg kvartala 2018. godine pokazuju da se stanje poboljšava.

„ U Srbiji su gotovo iskorenjeni ekstremni vidovi siromaštva i smanjena je stopa rizika od siromaštva i danas možemo da kažemo da je stanje bolje nešto je bilo, što nas obavezuje da nastavimo u istom pravcu sa još više energije, jer stvari očigledno mogu da se promene“, istakla je premijerka na sednici vlade.

Izgleda da premijerka i vlada ne žive u istoj stvarnosti kao i njeni građani, ili ne putuju van Beograda i kruga dvojke, a kada i putuju, gledaju u precizno odabranu publiku po predsednikovom ukusu koja im aklamativno kliče. Potrebna je i dobra doza bezobrazluka da bi se zatvarale oči pred činjenicom da ta ista publika pristaje na takav tretman za već čuveni sendvić u autobusu, i simboličnu novčanu nadoknadu.
Podaci republičkog zavoda za statistiku i tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva pokazuju neku sasvim drugu i sumornu stvarnost.

Izvor statistički podatci: RZS

Loading...
Podeli
Updated: 12 фебруара, 2019 — 8:02 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Pa koka bre ti extremno lazes,odvratuso,jebem te u ta usta lazovska,jebem i tebe i tvog dragog predsednika,sve vam jebem lopovsko,ajde dodjite da me uhapsite ,na kurac vas nabijem,nabijem na kurac i ministra policije,koliko ste gadni mamu vam jebem onu raspalu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.