Brnabić: Ovo je zlatno doba za EPS

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da niko nema pravo Vladi Srbije spočitava zašto do sada nije bilo profersionalnog menadžmenta u Elektroprivredi Srbije, ističući da su tokom vladavine SNS počele pozitivne promene u tom preduzeću i u celom energetskom sektoru.

„Bilo ko ko nam spočitava što nismo nešto uradili, pitala bih, a šta ste vi uradili, koji nam spočitavate što nije bilo profesionalnog menadžementa. Koji to novi energekapacitet ste počeli da gradite“, rekla je ona na konferenciji za novinare.

Istakla je da su u vreme vladavine SNS počela ulaganja u energetiku Srbije i ocenila je da je, u poređenju s vremenima drugih menadžmenta, ovo „zlatno doba investicija“ za EPS.

Moramo podsetiti samo na neke afere tokom vladavine SNSa EPSom.

Podsetila je da je Srbija posle 31 godine pokrenula izgradnju prvog velikog energetskog objekta – Termoelektrane Kostolac B, koja će biti završena sledeće godine.

Navela je da je počela i gasifikacija Srbije, izgrađen je Balkanski tok, krenula je diversifikacija gasnih izvora gradnjom gasne interkonekcija sa Bugarskom, izgradnja kapaciteta za korišćenje obnovljivih izvora energije.

„Ali to nije bilo dovoljno i zato će se ići u implementaciju nove energetske politike, koja podražumeva investicije od 12 milijardi evre u ‘zelenu tranziciju’ i rad s najboljima na svetu, a to su Norvežani“, kazala je Brnabić.

Podeli
Updated: децембар 24, 2022 — 1:50 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *