Brnabić: Prekid štrajka ili će reagovati BIA

Radnicima „Pošte Srbije“ koji već nedeljama štrajkuju, a koji su danas organizovali protest ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu, obavešteni su da će Vlada Srbije, ukoliko ne okončaju obustavu rada do 22 časa, angažovati „institucije koje se bave državnom bezbednošću“, otkrivaju poštari za Novu.

Radnici Pošte nezvanično su obavešteni da Vlada planira da angažuje institucije koje se bave državnom bezbednošću, ukoliko ne obustave štrajk, kaže Stefan Mitrović, jedan od štrajkača.

„Vlada je dala ultimatum – ili ćemo obustaviti štrajk do 22 časa, ili će oni angažovati, kako je rekla premijerka Ana Brnabić, ‘institucije koje se bave državnom bezbednošću’.

Kakve veze imaju državna bezbednost i štrajk radnika ne znamo, niti nas zanima.

Nas 200, koliko nas je bilo na protestu u Zemunu, jednoglasno smo odlučili da ne odustajemo, a ni kolege iz Novog Sada i Zrenjanina“, kaže Mitrović za naš portal.

On ovaj ultimatum vidi kao vid zastrašivanja. Takođe, naglašava da je problematično i to što nisu dobili zvanično saopštenje, već su informaciju dobili od novinara.

Podsećamo, iako Vlada Srbije tvrdi da je obustava rada u Pošti okončana potpisivanjem sporazuma sa sindikatima, poštari koji štrajkuju pd 24. oktobra tvrde suprotno. Oni kažu da predstavnici tih sindikata nikada nisu štrajkovali, te ne pristaju na ono što su oni potpisali.

Ostaju pri tome da će štrajkovati dokle god se ne ispune njihovi zahtevi, od koji je glavni povećanje zarade od minimum 30 odsto.

Podeli
Updated: новембар 20, 2023 — 5:59 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *