Brnabić: Sledi ZABRANA KRETANJA ako se mere ne poštuju

Ukoliko mere koje su donete ne daju rezultat do 1. decembra, sledeća mera u borbi protiv koronavirusa je zabrana kretanja, kaže premijerka Ana Brnabić i dodaje da u ovom trenutku ne želi o tome da razmišlja.

Ona je za TV Pink navela da zabrana kretanja donosi mnogim ljudima ozbiljne probleme, jer brzo moraju da se izdaju dozvole za kretanje građanima koji čuvaju bake i deke, starije, svim ljudima koji rade treću smenu, lekarima i medicinskim sestrama…

“Međutim, nećemo se libiti da uvedemo bilo koje restriktivne mere koje će značiti očuvanje života ljudi, ali i privrede”, naglasila je ona.

Napominje da se u borbi sa koronom ne trude da ugode svima, već da izbalansiraju između zaštite zdravlja ljudi i zdravstvenog sistema i privrede i ekonomije.

“Mora se naći mera. Mora se voditi računa i o privredi jer sva pomoć i podrška zdravstvenom sistemu ide iz budžeta, koji puni privreda”, navela je ona.

Ističe da je Srbija za sada našla najbolji balans, da je još uvek u zelenoj zoni, da još uvek ima mesta u bolnicama, da se testira veliki broj ljudi, testovi se dobijaju za pet do 12 sati, da je u Srbiji najmanja stopa smrtnosti od kovida u Evropi.

“U Belgiji nemaju više bolničkih kapaciteta i zaražene šalju u Nemačku da se leče. Imate zemlje gde se rezultati testova čekaju pet dana, ima zemalja gde se brisevi šalju u drugu državu na obradu”, navela je ona i dodala da je Srbija uspela da sačuva i ekonomiju.

Kako kaže, deo neparlamentarne opozicije pokazao je neodgovornost u ovom momentu.

Oni su, navodi, u martu i junu govorili da su mere “nastavak suludog iživljavanja nad građanima”, a da danas u novembru Dragan Ðilas kaže da “političari u Srbiji ne žele da donesu nepopularne, ali neophodne mere”.

“Zamislite da smo ih slušali, mi bismo, kao zemlja, potpuno propali”, navela je ona.

Podeli
Updated: новембар 16, 2020 — 12:52 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *