Brnabić: Srbija ostvaruje nezabeležene rezultate

Povodom stotinu dana rada kabineta premijerke Ane Brnabić ona je, nakon sednice Vlade izjavila kako do sada Srbija „ima nezabilježene rezultate“.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao sednici Vlade, istakao je da Srbija ima odlične rezultate i da je pored Irske, prva u Evropi po stopi rasta.

Premijerka Brnabić je izjavila je da Vlada Srbije ima ambiciozan cilj da u ovoj godini rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) bude šest odsto i da će zato biti potrebno da se radi „dan i noć“.

„Najveća snaga Srbije je saradnja između Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u interesu građana“, rekla je Brnabić novinarima i istakla da je Srbija prva u Evropi po ekonomskim rezultatima, a prva ili druga po broju vakcinisanih u odnosu na broj stanovnika.

Brnabić je rekla da je predsednik Srbije njen kabinet izvestio o svemu što radi u vezi sa dijalogom sa Prištinom i posetom Francuskoj.

„Razgovarali smo i o spoljnopolitičkim, odnosno geopolitičkim izazovima, kao i o borbi protiv organizovanog kriminala“, kazala je predsednica Vlade.

Dodala je da će se Vlada truditi da sa predsednikom sarađuje još bliže i zato će ga zvati da prisustvuje sednicama, makar jednom u tri meseca, kako bi razgovarali o temama koje su od najvećeg interesa za građane.

Vlada je izabrana 28. oktobra 2020. godine i ima 21 resor, među kojima su tri nova – za brigu o selu, za brigu o porodici i demografiji i za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, kao i dva ministra bez portfelja.

Vučić je 20. oktobra, posle sednice Predsedništva vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) čiji je predsednik, rekao da će Vlada imati ograničen mandat jer će vanredni parlamentarni izbori biti održani zajedno sa redovnim predsedničkim, najkasnije 3. aprila 2022. godine.

Podeli
Updated: фебруар 4, 2021 — 6:45 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *