Brnabić: Srbija se menja, stručnjaci se vraćaju iz inostanstva

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predstavnicima kompanije Luksoft o saradnji u oblasti informacionih tehnologija i istakla da su se mnogi IT stručnjaci prethodnih godina vratili u zemlju pošto su uvideli da se Srbija menja i u tome videli svoju priliku za dalji profesionalni razvoj i bolji kvalitet života.

Predstavici Luksofta izrazili su zadovoljstvo što su u Srbiji pronašli odlično poslovno okruženje i kvalitetnu infrastrukturu i ponovili nameru da do kraja 2023. udvostruče broj zaposlenih, saopštila je Vlada Srbije.

Kompanija Luksoft posluje u 28 zemalja i isporučuje najsavremenija softverska rešenja za proizvođače automobila, banke i druge organizacije.

Na konferenciji „AHK Road show 2022 – Dualno obrazovanje fit for tomorrow“ Ana Brnabić je rekla da se nada da će nove nemačke investicije nastaviti da dolaze u Srbiju.

Premijerka je navela da su nemački investitori najvažniji partneri Vladi Srbije, a da su nemačke investicije među najvrednijim, te da u tim kompanijama radi oko 78.000 ljudi.

Predsednik Upravnog odbira Nemačko-srpske privredne komore (AHK) Milan Grujić rekao je da ne opada interesovanje nemačkih i drugih investitora za ulaganje u Sebiji, ali da imaju sve veću potrebu za stručnom radnom snagom.

Podeli
Updated: октобар 15, 2022 — 8:36 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *