Brnabić: Vlast ne utiče na uređivačku politiku nijednog medija

Tema sastanka premijerke Srbije Ane Brnabić i evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana, bile su između ostalog sloboda medija i medijska strategija.

Han je nakon sastanka izjavio da javni servis ima važnu ulogu u društvu i da ona uključuje određene odgovornosti i obaveze.

Sa druge strane, Brnabić je navela da vlast ne utiče na uređivačku politiku nijednog medija, kao i da opozicija, koja je nasilno upala u RTS, nema pravo da govori o slobodi medija.

Loading...

Nakon razgovora sa Johanesom Hanom, premijerka Brnabić je rekla da u Srbiji postoje slobodni mediji koji mogu slobodno da kritikuju vlast.

“Sloboda medija postoji, mediji ovde mogu da iskažu stavove, da kritikuju vlast, predsednika i to najčešće i rade. U Srbiji postoje mediji koji misle da Vlada dobro radi svoj posao i oni koji misle da ne radi dobro. Ali svi oni imaju prostora da to javno kažu i da se to, kao i u drugim evropskim državama, ne sankcioniše”, rekla je ona.

Brnabić je navela da je kao premijerka ponosna što na sve događaje Vlada poziva sve medije, čak i portale, i odgovara na sva pitanja koja su postavljena.

„Tu smo za dijalog i podstičemo ga. Opozicija koja vlast optužuje za mešanje u uređivačku politiku medija i koja je nasilno upala u RTS, gde je jedna osoba nosila i motornu testeru, nema pravo da govori o slobodi medija“, rekla je ona.

Izvor: Nezavisni

Podeli
Updated: 29 марта, 2019 — 12:43 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.