Budućnost Srbije – Izvršitelji izbacili baku od 90 godina iz stana!

Jutros je iz svog stana nasilno iseljena devedesetogodišnja Mara Džanković, a iseljenje je nenajavljeno, uz asistenciju policije i službe Hitne pomoći, sprovela izvršiteljka Mirjana Dimitrijević, saopštila je organizacija “ZA Krov nad glavom”.

To iseljenje je sprečeno 18. i 27. februara, a potom je dogovoreno sa poveriocima da se Mari Džanković dozvoli da ostane u stanu do 10. aprila, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ćerka Mare Džaković, Danijela, pozvala aktiviste “Krova nad glavom”, ali joj je tokom razgovora oduzet telefon.

Komšije kažu da je Danijela provela tri sata u policijskom vozilu, a za to vreme njenu majku su policajci i Hitna pomoć izneli iz stana uz njeno protivljenje.

Mara Džanković je odvedena u bolnicu, a njena ćerka je u vreme pisanja saopštenja još bila u policijskoj stanici.

Aktivisti “ZA Krov nad glavom” su pokušali da saznaju razloge njenog zadržavanja, ali su policijski službenici odbili da odgovore.

“Sada nam je, više nego ikad, potreban moratorijum na primenu Zakona o izvršenju i obezbeđenju, kako bi se prekinulo nanošenje nenadoknadive štete pojedincima i društvu”, navodi se u saopštenju.

Podeli
Updated: 2 априла, 2019 — 6:17 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *