Čadež i Privredna komora pozdravljaju krađu naroda!

Vučićev predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež optužio je danas „neodgovorne advokate“ koji zastupaju građane u sudskim sporovima sa bankama da „rade na štetu države i privrede“, i ovim jasno pozdravio nameru režima da ozakoni pljačkanje građana.

Za ponedeljak 5. jul zakazana je sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Skupštine na kojoj je planirano da se usvoji autentično tumačenje odredaba tri zakona koje će rezultirati time da će se sudovi obavezati da odbiju sve tužbe građana koji su pred sudom tražili povraćaj svojeg nezakonito oduzetog novca.

Čadež, međutim, tvrdi da „ovim tumačenjima Zakona o obligacionim odnosima, Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga skupštinski odbor treba da stavi „tačku na pljačku privrede“ od strane neodgovornih advokata“.

– Kako drugačije nego pljačkom privrede, nazvati više od 200.000 tužbi koje su u ime izmanipulisanih građana pokrenuli pojedini advokati. Šta je ako nije „pljačka“ kada u tim parnicama građanin u slučaju pozitivne presude u proseku dobije 2.000 dinara, a advokat 42 puta više! Kako nego „pljačkom“ nazvati preprodaju sudskih predmeta od strane advokata po ceni od 20 evra, tako da građani ni sami ne znaju da su uopšte deo bilo kakvog postupka. Sve ovo govori da niko, a naročito ne Skupština Srbije, ne radi na štetu građana, već na štetu neodgovornih advokata – kaže Čadež.

I dok se Čadež brine da će ako „neodgovorni advokati dobiju sporove, banke pretrpeti štetu od oko 100 miliona evra“, advokati i građani se brinu o šteti koju će pretrpeti oni koji su banke tužili, i to kako bi dobili nazad novac koji im je nezakonito uzet.

Apelovanjem Čadeža i PKS na Skupštinu da „donese odluku u korist privrede i svih građana“, samo još više dolazi do izražaja zavisnost i uzurpiranost zakonodavne grane vlasti i skandalozna namera da se autentično tumačenje odredaba zakona zapravo sprovede u delo.

Podeli
Updated: јул 3, 2021 — 9:37 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *