Čanak: Vučić nije dobio izbore na prevaru

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da će nakon poraza na izborima u Srbiji ponuditi svoju ostavku na sednici Glavnog odbora te stranke.

„Ja to moram uraditi, kako drugačije? Ljudi moraju da ocene da li sam dobro radio ili nisam. Krene se izborna kampanja po jednim pravilima pa zbog toga ne možemo potpise da sakupimo, pa onda dva meseca iz vanrednog stanja sa koronom, pa može samo jedno da overi potpis pa onda umesto toga može više, pa neka izbornih lista bude 21. Onda vam je potpuno jasno da tu nešto nije uredu“, rekao je Čanak za televiju N1 Bosne i Hercegovine.

Dodao je da „cela priča i taj naš poraz je jasan – ja sam satanizovan i lično i kao stranka onoliko što smo rekli da se na izbore izlazi“.

Na pitanje da li to znači da je Aleksandar Vučić na prevaru dobio izbore Čanak je rekao „ne, nažalost“.

„Pokazana je određena nedoslednost na izborima, jer da je on na prevaru dobio, onda bismo znali šta ćemo. Kada je Slobodan Milošević pokušao na prevaru da oduzme izbornu pobedu opoziciji 1996 godine, pa je morao da prizna poraz. Ovde nije tako, Vučić je dobio izbore“, kazao je Čanak.

Prema njegovim rečima, nije jedini uslov da se bude opozicija u Srbiji da budete protiv Vučića.

Kritikovao je Demokratsku stranku, za koju je rekao da je „12 godina imala apsolutnu vlast“.

„Oni su zaustavili lustraciju, oni su napravili ‘istorijsko pomirenje sa SPS-om’. Nikad u društvu, u istoriji, nije bilo podeljenije društvo nego danas. Mene više brine to što u centru ili levo od centra nema nikoga ko je spreman na bilo kakav dijalog, niko nije spreman da prihvati činjenicu da je Milošević alfa i omega razbijanja Jugoslavije. Relativizuju ulogu Radovana Karadžića, Ratka Mladića i svih ostalih zlikovaca koji su nas doveli u poziciju da Srbija bude parija modernog sveta“, rekao je Čanak.

Podeli
Updated: 26 јуна, 2020 — 3:36 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *