ČEDA JOVANOVIĆ: Kosovo nije naše – Podržavamo Vučića da prizna nezavisnost!

Najavljena sednica Narodne skupštine Srbije o Kosovu ne sme biti još jedna propuštena prilika, posle koje ćemo postati još podeljenije društvo, kaže lider LDP

Čedomir Jovanović je ujedno najavio prisustvo na sednici u ponedeljak.

„Kosovo je izgubljeno zbog negiranja stvarnosti i onoga što se ispred naših očiju dešavalo, i jedino što nam ostaje je pokušaj da napravimo dogovor sa kosovskim Albancima koji garantuje mir, kako u Prištini i Beogradu, tako i u celom regionu“, rekao je on.

Zbog toga će LDP prisustvovati sednici u ponedeljak, jer se u Skupštini, kako kaže, mora čuti glas onih koji nisu bili spremni da prave kompromise dok su svi ostali lagali svoje društvo zbog vlasti i političkog opstanka.

„Nema alterantive dogovoru i nema ništa važnije od mira. Oni koji su i od ove sednice napravili poligon za partijska podmetanja, još jednom su pokazali zašto 15 godina stojimo naspram svih njih, dok oni, ujedinjeni, brane Srbiji da ide evropskim putem, ne zeleći nikada da ovo društvo stvarno rasterete problema koji nas opterećuju predugo“, poručuje lider LDP.

Srbiji je, kaže on, dosta kafanskih priča i iskrivljenih istina, kao i mitingaške atmosfere u kojoj sva važna pitanja ostaju u drugom planu zbog političara i partija koje su svoj sebični interes stavili ispred interesa zemlje i njenih građana.

Prema njegovim rečima, nije više pitanje šta će Srbija uraditi i da li ima plan po pitanju Kosova, nego koliko smo spremni, posle svega, da prihvatimo konačni poraz jednog razmišljanja koje je rasturilo sve oko nas, da bismo na kraju, kako kaže, počeli i sami sebe da ujedamo, navodi se u saopštenju.

Jovanović kaže i da nema više manevarskog prostora niti šansi u kojima ćemo izvući nešto za svoj narod, jer smo sve takve prilike svesno propuštali, da bismo na kraju ostali bez ijednog saveznika sa kojim možemo na iskren način da razgovaramo.

Podeli
Updated: мај 25, 2019 — 3:25 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *