Čeda: Mojih 0,3 posto jače je od Vučićevih 63 (VIDEO)

Lider LDP-a Čedomir Jovanović dao je opsežan intervju portalu iz BiH Face.ba, u kojem je, između ostalog, naveo da često razgovara s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Na pitanje da li će uči u vladu sa SNS, Čeda Jovanović je kratko je odgovorio: „Ja nisam bežao od toga i ne bežim ni danas“.


“Pitaju me zašto sam otišao kod Vučića kad je pobedio na izborima. Mojih 0.3 odsto ono je jače od njegovih 63. Tako što tu postoji kičma. Što ja nisam došao do glasova jer su glasali gladni, što sam rekao istinu. Što to više ne liči na politiku. Ja propovedam kao apostol po Srbiji. Koliko ih je imao sa sobom Hrist kad je krenuo? Ne upoređujem se, daleko od toga”, rekao je Čeda Jovanović.

Na pitanje zašto u Vučićevu vladu ne bi ušao Čeda Jovanović, on je odgovorio: “Ja nisam bežao od toga i ne bežim ni danas”.


Novinar ga je pitao i šta ako bi imao šansu i ako bi ga Vučić pozvao?


“Uradio bih isto što i Željko Komšić. Ja nemam pravo da kažem ‘ne’. Da kažem – 30 godina radim to i umorio sam se… Uradio bih isto što i Vučić, pod uslovom da mogu da radim nešto i pod uslovom da on (Vučić) može taj teret da iznese, a ne znam da li može. Mi dosta razgovaramo. Ne radi se o tome da ja opravdavam neke njegove postupke. Neke razumem, iako se sa njima ne slažem… Počistio je i ove druge koji ne žele ništa dobro Srbiji”, rekao je Jovanović.


Dodik puzi pred Vučićem koji ne može očima da ga gleda
.

Jovanović je rekao i da je Milorad Dodik žrtva ludog vremena, ali da ga ne sažaljeva.


“Na vlast je došao na američkom tenku, kampanju sam mu radio, u Sarajevu se slavilo kada je pobedio. To je čovek koji je bio sam u Skupštini RS tokom devedesetih i svaki dan glasao protiv ratnog ludila. Proklinjao je pre 10 godina i Karadžića i Mladića da bi danas nazivao bolnice, škole i studentske domove njihovim imenima. Vratio se od Putina pa rekao nikad Nato.


Nije razumeo kakvu ulogu su mu namenili, kao što nije razumeo kakvu su mu ulogu namenili kada je pre 10 godina bazgao po Srbiji od Koštunice do Tadića preko Dinkića i na svakom skupu ni imena partija nije znao. Danas puzi pred Vučićem iako ni jedan ni drugi ne mogu očima da se gledaju”, tvrdi Čeda Jovanović.

Podeli
Updated: 30 јуна, 2020 — 1:20 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *