ČEDA POMEŠAO LINIJE:Tadić mu je kriv za sve loše danas, dok hvali Vučića za NORMALNU SRBIJU

Liberalno demokratska partija (LDP) pozvala je danas bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića da „preuzme odgovornost za to što je u vreme svoja dva mandata celo društvo postepeno gurao u ambis“.

Kako kažu, on je to radio kroz pogrešnu politiku izjednačavanja četnika i partizana, pogubnu spoljnu politiku „i Evropa i Kosovo“ i stavljanje u prašnjavi ugao istorije Zorana Đindijića, što je sve, kako ističu vodilo do stanja u kome se Srbija danas nalazi.

U saopštenju LDP se navodi i da je „Boris Tadić imao svoju ulogu u stvaranju Srpske napredne stranke, što se opisuje i u depešama Vikiliksa“, kao i da je „iz današnje perspektive, on ključna figura u novijoj političkoj istoriji, koja je odgovorna za sve što nam se danas događa“.

„Nisu krave koje je mazio i sa kojima se slikao dovele do njegovog pada. Veći je problem bila politika koju je sprovodio i čije greške ponavlja i aktuelna vlast. I njima pokušavamo da pomognemo, baš kao i njemu, zato što je to u interesu celog društva.

Loading...

I nije tačno da je Boris Tadić politička prošlost. On i dalje ima šansu da detaljnije objasni sopstvenu ulogu u stvaranju SNS, da objasni koje su političke razlike, jer ih ne vidimo najbolje“, navodi se u saopštenju LDP.U saopštenju LDP navodi i da bivši predsednik Srbije građanima treba da objasni „štetne privatizacije, kao što je NIS, koju je lično potpisao, istorijsko pomirenje sa Socijalističkom partijom Srbije i njihovo vraćanje na političku scenu, kao i zašto nije otvorio pitanja o zločinima u Bosni ili na Kosovu“.

Ovo saopštenje ne bih privuklo naročitu pažnju da Čedomir Jovanović svako malo koristi medijsku pažnju da pohvali Vučića za dobru politiku i kako baš on normalizuje Srbiju.

Više o tim pohvalama pročitajte U OVOM TEKSTU

Podeli
Updated: 15 јануара, 2020 — 8:46 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.