ČEDA PORUČIO OPOZICIJI: Ako nećete da se vratite u Skupštinu, uzmite stiropor od Tomislava Nikolića!

Poslanik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da je potrebno normalizovanti atmosferu u parlamentu, izmeniti Poslovnik o radu i vratiti u najviše zakonodavno telo teme o evropskom putu Srbije i Kosova.

On je novinarima posle sednice Kolegijuma Skupštine Srbije rekao da je parlament mesto za dijalog i da je u njemu moguće govoriti o izmenama zakona, ali sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, a ne sa „nekakvim komisijama“ i predstavnicima neparlamentarnih stranaka.

„Nikakve komisije (Aleksandra) Vučića, Saveza za Srbiju (Dragana) Đilasa, (Vuka) Jeremića i kako god neće uređivati život u Srbiji, postoje zakoni i institucije koje moraju da se poštuju“, rekao je Jovanović povodom nedolaska dela opozicionih poslanika na kolegijum i zahteva opozicije upućenih na protestu 13. aprila da se formira zajednička komisija vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i izbor tehničkog i uredjivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Loading...

On je kazao da medijima treba da se bave medijska udruženja, a ne političari.

„Političari ne dolazi u obzir da se bave medijima, a posebno ne kojekave komisije. Video sam na primeru Presa i Informera kako se oni bave medijima“, naveo je Jovanović i dodao da je potreban dijalog u skupštini.

On im je poručio da ako neće dijalog u parlamentu, onda neka od bivšeg predsednika SNS i Srbije Tomislava Nikolića uzmu stiropor na kom je štrajkovao glađu.

Jovanović je napomenuo i da je izmene Poslovnika predlagao još 2009. godine i da će te izmene uputiti i sada i dodao da je za izglasavanje poslovnika potreban što širi dogovor.

Podeli
Updated: 17 априла, 2019 — 7:55 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.