ČEDOMIR JOVANOVIĆ: Iza protesta u Srbiji stoji ruska obaveštajna služba?!

Lider LDP je čest gost na režimskoj TV Hepi, a danas je na opasku voditelja Milomira Marića da iza protesta stoje Rusi, otkrio da je „Mlađan Đorđević, prijatelj i kum Dragana Đilasa, išao nedavno u ime Saveza za Srbiju u Rusiju na skupštinu Instituta za strateške studije, koji je do 2009. bio deo ruske obaveštajne službe“.

– Šta se ovde kod nas dešava? Ja treba da bojkotujem Pahora jer to kažu Đilas i Jeremić koji uopšte nisu poslanici ili to traže Dveri i Obradović, koji su u tom trenutku u Kremlju sa Noćnim vukovima, ruskom ekstremnom desnicom, kojoj je zabranjane ulazak u pola Evrope i svetu? Što se tiče uloge koju oni (Rusi) ovde igraju, uvek su igrali, pa igraju i sada, kao što su radili i u Crnoj Gori. Nema razloga da pred tim guramo glavu u pesak – kazao je Jovanović i nadovezao se:

– Jel’ znaš ti (pita Marića) šta je Srpski kod? Šta je ruski Institut za strateške studije? Do 2009. to je zvanično organizaciono bio deo ruske obaveštajne službe. Onog trenutka kad su otvorili kancelariju u Beogradu, oni su se transformisali u organ predsednika ruske federacije, a ovde imaju kancelariju. Na njihovoj Skupštini u Moskvi, pre tri nedelje, govorio je predstavnik Saveza za Srbiju Mlađan Đorđević, predsednik Srpskog koda, potpredsednik Svenarodne skupštine evroazijskih naroda.

Čedomir Jovanović je nastavio da objašnjava:

Loading...

– Đilasov zamenik kad je bio ministar u Koštuničinoj vladi, Đilasov zamenik kad je bio direktor Narodne kancelarije, prvi čovek na koga su bile registrovane njegove firme, njegov kum. Kada je Đilas postao gradonačelnik, on (Mlađan Đorđević) je postao Tadićev šef za Srbe van Srbije, koji je bežao iz Crne Gore preko brda spasavajući se sekund pre hapšenja.

Lider LDP je kazao i da nema potrebe da se razgovara „u rukavicama“ i da sve treba otvoreno da se kaže.

– Jedno je pitanje nezadovoljstva ljudi, ono je veliko, ali drugo je pitanje kada vi pokušavate da takvo nezadovoljstvo artikulišete na takav način da pokušavate u Srbiji da formirate antievropski blok, a da ljudi toga nisu svesni.

Podeli
Updated: 15 фебруара, 2019 — 1:26 pm

1 Comment

Add a Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.