Cela Srbija je postala bolnica zato što JEDAN BOLESNIK ODBIJA LEČENJE (VIDEO)

Anesteziolog i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić ističe u Novom danu na TV N1 „da je zdravstveni sistem Srbije zvanično pukao“, podsećajući na izjavu ministra zdravlja Zlatibora Lončara da je trenutno zaraženo koronavirusom 2.340 zdravstvenih radnika. Kaže da je trenutna situacija „jako, jako loša“, i treba hitno reagovati, jer „ne da u Srbji neće biti mesta u bolnicama, već nema mesta u kovid bolnicama“. Što pre treba „preduzeti mere koje su značajno oštrije od ovih koje su sada“, upozorava.

Ističe da je “hitno da se preduzmu mere koje su značajno oštrije od ovih koje su sada”

– Ne pričam o zaključavanju, ali ako je situacija takva da nema novca, da se neće zaposliti svi raspoloživi (zdravstveni) kadrovi sa biroa, onda da se to jasno kaže građanima Srbije i da se zamole da istrpe tri nedelje zaključavanja, da bi na proleće mogli da kažemo da i dalje funkcionišemo – poručuje on.

Na tvrdnje predsednika sindikata Radeta Panića hitno je odgovorio  epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje infekcije Covid-19, dr Predrag Kon izjavom da nema govora o tome da je zdravstveni sistem u Srbiji „pukao“, jer su, kako je objasnio, preduzete mere premeštanja po bolnicama koje su sistem napravile „elastičnim“ u ovako teškoj situaciji.

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše današnju izjavu predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Radeta Panića “da je zdravstveni sistem Srbije zvanično pukao”, s obzirom da je zaraženo više od 2.300 zdravstvenih radnika.

– Mislim da je to neko lično viđenje. Odgovorno tvrdim na osnovu podataka koje imam da nema govora o pucanju sistema, jer su preduzete takve mere premeštanja, koje bi trebalo da budu mnogo bolje zapisane kako se sprovode i kako se stvara elastičan sistem u ovako teško situaciji – rekao je Kon.

Dakle, iz navedenog se može zaključiti da je naš sistem postao toliko elastičan da se rasteže po celoj državi. Drugim rečima, cela Sbrija je postala jedna velika Kovid bolnica, i sve to možemo zahvaliti jednom čoveku koji nam je obezbedio najveći rast standarda u Evropi.

Ciničniji umovi bi rekli da je cela Srbija postala bolnica zato što jedan bolesnik odbija lečenje.

Podeli
Updated: новембар 28, 2020 — 7:54 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *